Door introductiecursussen
wegwijs bij Heineken
Beeld op onderneming in vogelvlucht
We hebben in de afgelopen
nummers enkele regelingen
onder de loep genomen, die
gelden voor medewerkers die reeds
enige tijd bij Heineken in dienst zijn.
De spaarregeling en de wijze van jubi
leumviering zijn hiervan voorbeel
den. Het is echter ook zeer belangrijk
nieuwe personeelsleden direct na in
diensttreding een beeld te geven van
de onderneming, bij wie ze werk heb
ben gevonden.
Dit gebeurt middels de introductieda
gen. Op de dag van indiensttreding
wordt de nieuwe medewerk(st)er de
eerste informatie verstrekt door de
personeeldienst. Hiertoe krijgt hij of
zij een pakket dat onder meer informa
tie bevat over de secundaire arbeids
voorwaarden en de "huis" regels. Na
dat de personeelsfunctionaris veel we
tenswaardigs heeft verteld, wordt de
medewerker naar zijn afdeling ge
bracht. Hier neemt de betrokken chef
de taak tot algemene introductie over.
Lokale introductiedag
Vervult het nieuwe personeelslid een
functie in een van de CAO-groepen
(groep 2 tot en met 7), dan verzorgt de
personeeldienst voor hem na circa
twee maanden een lokale introductie
dag. 'Lokaal' omdat vrijwel alle deel
nemers aan deze dag op dezelfde vesti
ging werkzaam zijn. Het tijdsbestek
van twee maanden wordt gehanteerd
om de nieuwkomer de gelegenheid te
geven te acclimatiseren en zich al van
de elementaire zaken binnen Heineken
op de hoogte te stellen. Tijdens deze
dag belichten de sprekers, vaak met
behulp van dia's, de diverse onder
werpen. De geschiedenis van Heine
ken, algemene zaken, ondernemings-
radenwerk, veiligheid en een rondlei
ding vormen doorgaans de vaste on
derdelen van een dergelijk program
ma. Halverwege de dag krijgen chefs
en soms introducé(e)s de gelegenheid
zich bij de deelnemers te voegen.
Hiermee wil men de partners van de
medewerkers betrekken bij zijn werk
omgeving.
In Zoetermeer kent men geen lokale
introductiedag; alle informatie wordt
op de dag van indiensttreding al ver
strekt. Gezien het grote aantal nieuwe
medewerkers worden in Zoeterwoude
apart dagen georganiseerd voor pro-
duktie- en kantoorpersoneel.
Centrale introductiedagen
Voor personeelsleden uit de salaris
groepen 16 t/m 25 wordt een centrale
introductiecursus georganiseerd door
de afdeling centrale training en vor
ming. Voorheen berustte die organi
satie bij de concernstafdienst manage
ment development; deze afdeling ver
zorgt echter nu voornamelijk nog pro
gramma's voor medewerkers uit groep
30 of hoger.
Er wordt naar gestreefd nieuwe mede
werkers zo snel mogelijk na indienst
treding de cursus te laten volgen.
Doordat de centrale introductiedagen
maar vier maal per jaar worden ge
houden, ligt het tijdsbestek tussen in
diensttreding en cursus niet vast.
De deelnemers, afkomstig van diver
se vestigingen, komen drie dagen
aaneen bij elkaar voor de centrale in
troductiedagen. Het doel hiervan is de
nieuw in dienst getredenen in enkele
dagen in vogelvlucht een beeld te ge
ven van de onderneming als geheel.
Ook CAO-personeel, voor wie het van
essentieel belang is voor een goede
uitoefening van de functie, kan -indien
daar door de chef om is verzocht- hier
aan deelnemen. Afwisselend wordt
een van de drie dagen in Zoetermeer,
Bunnik en op een van de 'bier' vesti
gingen doorgebracht. Hierbij staan
onderwerpen als de internationale ac
tiviteiten van Heineken, Heineken
technisch beheer, de Heineken auto-
matiseringsgroep, het jaarverslag,
ondernemingsraden werk, public rela
tions, diverse veiligheidsaspecten,
marketing, reclame en promotions
op het programma. De inhoud is niet
altijd hetzelfde. Naar aanleiding van
opmerkingen of vragen van de deel
nemers kan namelijk een aanpassing
van het programma plaatsvinden.
Draaimolencursus
Een veel uitgebreidere introductie
vindt plaats in de draaimolencursus.
Het is hiervan vooral de bedoeling dat
men niet alleen een overzicht krijgt
van de onderneming, maar de onder
neming ook daadwerkelijk leert ken
nen. Zo wordt bijvoorbeeld een be
zoek gebracht aan een aantal vestigin
gen, aan een horecagebied en aan een
mouterij. In deze cursus wordt ook
enige aandacht besteed aan onderwer
pen die betrekking hebben op sociale
vaardigheden. De bedoeling hiervan is
vooral dat de cursisten inzicht krijgen
in minder voor de hand liggende trai
ning en vorming in welke zij zich ook
zouden kunnen ontwikkelen. De duur
van de cursus is 15 dagen, verspreid
overeen halfjaar. Februari en septem
ber zijn de maanden, waarin de draai
molen start, maar in principe kunnen,
als daar ruimte voor is, deelnemers
tussentijds op de draaimolen 'opstap
pen' om een ronde verder weer 'af te
stappen'.
De cursus is bestemd voor zij die reeds
2 a 3 jaar in dienst zijn en werkzaam
zijn in de groepen 16 en hoger. Ook
diegene die door promotie in deze
functie groepen zijn geplaatst en nog
niet in de gelegenheid waren om vol
doende kennis van de onderneming te
verkrijgen, komen voor deze cursus in
aanmerking.
6