WAAK Bujvett Dt SMvatPS Zeven verschillen Het is goed kersen eten». De twee tekeningen lijken erg veel op elkaar. Toch zijn er zeven verschillen. Kun jij ze allemaal vinden? Oplossing 'Zeven verschillen' In Vers van 't Vat 1/81, bij de aanvang van deze rubriek, rie pen wij u op ons uw tip te zen den voor een voorgerecht, des sert, borrelhapje of complete maaltijd. Tot nu toe was het aantal reacties zeer beperkt. Wij kunnen ons dat niet voor stellen. Elke Heineken mede werker krijgt ons personeels blad thuisgestuurd. Het zou dus wel heel gek met onze eet gewoonten gesteld zijn, als die medewerkers niet iemand in de familie hebben die af en toe iets 'speciaals' bereidt. Het hoeft beslist niet een uitge breid menu te zijn: ook een tip voor bijvoorbeeld een smake lijk broodbeleg is welkom. Of wat te denken van een 'inter nationaal' recept? Dat moet toch mogelijk zijn, als we we ten dat er in Nederland 34 na tionaliteiten binnen ons con cern werkzaam zijn? Daarom vragen wij het u nogmaals: zend ons uw smultip. Het adres: redactie Vers van 't Vat, kamer 2.331 in Z/Wou. Om u in zomerstemming te brengen, geven wij u, nu de kersen weer in aantocht zijn, een recept van een toetje met deze zomerse vruchten. Benodigd: 500 gr. kersen 200 gr. bitterkoekjes 2 dlvrij droge rode wijn 200 gr. rodebessen-jam stukje pijpkaneel lA 1. slagroom Bereiding: Was de kersen en ontdoe ze van hun steeltjes. Verkruimel de bitterkoekjes in een (liefst glazen) schaal. Breng de wijn met de kaneel tegen de kook aan en laat de kersen hierin enkele minuten wellen. Haal hierna de kersen uit de wijn en leg ze op de verkruimelde bitterkoekjes. Laat de wijn vervolgens tot ongeveer de helft inkoken, neem de wijn dan van het vuur en roer de jam erdoor. Wanneer dit mengsel enigszins glazig begint te worden, giet u het over de kersen. Nadat u de geklopte slagroom over de kersen heeft gespoten, moet het geheel een tijdje intrekken in de ijskast. •lt>]UBqpUBZlt pjoq joq uba jozTiav oq •>fUEq op do suossnq 33a\j op UBA Suipioqos 3q '9 UOppjUI loq ui sia op UBA ijbeis 3q uoAoqsjqooj sia oq p ■JO>(inp op uba dlUE[ OQ Mopuiiu uoojs uoo t§i| puojS op dQ 'Z jqoojqjuo uoAoqs>)U|| sia oq 31

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1981 | | pagina 31