OPLOSSINGEN H4*4 H 14 Het caféprobleem Kwark in gebak Het sleutelprobleem Twee van de tien sleutels op de tekening zijn gelijk.Weet jij welke sleutels dat zijn? q I I I l q I I I l q 1 q l Toen de regen alle gasten, die op het terras van het café hadden gezeten, verdreven had, en de ober snel alle ta fels en stoelen naar binnen bracht, in formeerde de eigenaar van het café hoeveel gasten er door de regen wa ren verrast. De ober, die graag een grapje maakte, gaf het volgende antwoord: a) Aan iedere tafel was plaats voor twee gasten. Er was echter één gast te weinig, zodat er ook één stoel overbleef. b) Als iedere gast echter één tafel voor zichzelf had gehad, dan was er één tafel te weinig en één stoel teveel geweest. Rekent u nu zelf maar na hoeveel tafels, stoelen en gasten er waren bij het kleinst mogelijke aantal. De eigenaar van het café dacht even na, en wist toen precies wat de ober bedoelde. Kunt u nu ook uitrekenen, hoeveel tafels en stoelen de ober naar binnen had gebracht en hoeveel gas ten er door de regen waren verdreven? Mevrouw J.S.A. Strop-Hosman zond ons het volgende recept voor een kwarktaart (voor een platte vorm van ongeveer 20 cm.): "Benodigdheden: 120 gram bloem 90 gram boter 60 gram basterdsuiker V2 ei snufje zout voor de vulling: 1 bakje kwark 150 gram suiker vanillesuiker 3 eieren Doe bloem, suiker, zout en de harde boter in een kom. Snijd met twee messen de boter in kleine stukjes. Voeg het halve ei toe en kneed dan snel een soepel deeg. Laat dat ongeveer een half uurtje op een koude plaats rusten. Rol er vervolgens een deeglap van, die in de met boter besmeerde en met bloem bestoven vorm past. Maak de vulling door de eidooiers met suiker romig te roeren, er de kwark bij te kloppen en er dan luchtig de zeer stijf geslagen ei witten door te mengen. Doe de vulling in de vorm en bak de taart in 50 minuten in een matige warme oven 160°C.) gaar en bruin. Laat de taart eerst afkoe len. Na afkoeling kunt u de taart eventueel garneren met toefjes slagroom, vruchtjes of nootjes." •sofjoguiuaqsi apuBEjsjopuo op jebu U3 joqo 3p UBA UapjOOAMUB sp jbbu SU33 JBBU1 Sou U3J30JS j3ia U3 SJ3JEJ 33MJ 'U3JSBS 3Up OIO J3q 3uig [BJUBB 3>(f|[3gOLU JSU13]>( J3l| flQ uiaajqojdajBa JSJJ •qljpg ufiz §utu3>(3j op ui japuo -Sjq03J |3jn3|S 3p U3 (JBBJS doq ufjZ do 3ip) JUEqjaquil 3p UBB |3)n3]S 3Q uid3|qo.idj3jna|s pijj u b b j 0 1 J b b 1 s u b a 1 b 3 U 3 b 1 3 J b b J 3 P 3 0 b a b u 1 S b >1 3 3 u b J b b u S 3 0 j Q O J 3 UI 3 P 3 3 i o l S 3 3 i P 3 b P 3 P 3 3 3 a 3 0 J 0 0 a S l P 3 0 LU 0 j Q O b u 3 J b 0 s 0 0 P l 3 0 J 3 J J 0 0 j 3 u u 0 P 3 Q O 3 P j 3 1 9 0 b fi z 3 P b LU 3 3 0 P J Ui Q O U 0 u 0 3 u >1 S 3 S b 3 3 j |3SpBBjpJOOAVSIIU5I 31

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1981 | | pagina 31