DEEL2
ww%
Verplichting tot aangifte van de
oogst.
Vinificatie
Registratie van de Bodega
Minimum alcoholpercentage 10%
Het is verboden wijnen van
andere herkomst dan het voor de
D.O.C. gelimiteerde gebied te
ontvangen, behandelen, vinifië-
ren en op te slaan.
Rijpingstijd en handel
Rijping en behandeling uitslui
tend op eiken fusten.
Er moeten per kelder minimaal
600 barriques (Bordeaux-fusten)
ter registratie worden aangemeld
Beperkende voorschriften voor
emballage, fles, etiket, rugetiket,
enz.
Klassering van de wijn: jong, re
serve, grande reserve; geregi
streerd en onder controle van de
Consejo
Export
Verplichte analyse van monsters
door het wijnbouwkundig labora-
Zoals we in Vers van 't Vat 2/'81 al
aankondigden, zullen we in dit tweede
deel over de Rioja, de Spaanse
D.O.C. - bepalingen behandelen.
Consejo Regulador de la
Denominación de Origen Rioja
De bepalingen voor de D.O.C. Rioja
omvatten als voornaamste restricties:
DOOR J. ZELLENRATH
iii iiiiiiit Z
•li xzzzzzz z
xzzzxzx
Wijngaard
Registratie van de wijnbouwer
Afbakening van het geografisch
gebied voor de D.O.C. Rioja
Voor de produktie zijn uitsluitend
de volgende druiverassen toege
staan:
Rood Tempranillo
Garnacha
Graciano
Mazuelo
Wit Viura
Malvasia
Garnacha Blanca
Aanplant: minimum 3.000 (wijn)
stokken per hectare. Maximum
3.600 (wijn) stokken per hectare
Snoei: maximum 12 ogen per
wijnplant
Het is verboden aan de wijngaard
op welke manier dan ook water
toe te voegen (sproeien, irrigatie,
buizensysteem, enz.)
Produktie
Collectief vaststellen van de
oogstdatum (m.m.v. meteorolo
gisch instituut)
Beperking opbrengst:
voor de rode max. 6000 kg. drui
ven per hectare, voor de witte
max. 9000 kg. druiven per hectare