in het assortiment opgenomen.
In 1973 werd de uitmonstering van het
hele Hoppe assortiment herzien en het
produkt op grote schaal opnieuw geïn
troduceerd bij de Nederlandse consu
ment. Aanleiding hiervoor was ondèr
meer het ontbreken van een uniform
merkbeeld voor de verschillende Hoppe
produkten.
In de thuisverbruikmarkt is het accent
gelegd op de jonge jenever en de vieux.
Deze produkten nemen zo'n zeventig
procent van de binnenlandse gedistil-
leerdmarkt voor hun rekening. Mede
door een omvangrijke reclame-onder-
steuning, voornamelijk via radio en tv,
heeft Hoppe inmiddels bij handel en
consument volle erkenning gekregen
Dit komt tot uitdrukking in een nog
steeds toenemend marktaandeel.
Ook in de horeca staat het merk in de
belangstelling, waardoor bijvoorbeeld
maar liefst een kwart van alle horeca
ondernemers Hoppe jonge jenever tot
zijn schenkjenever heeft verkozen!
Daarmee bezet Hoppe na Bokma een
tweede plaats op de ranglijst van best
gespreide jenevers in de horeca.
Met name als service voor de horeca
omvat het Hoppe assortiment een zeer
breed pakket van welgeteld 26 produk
ten, variërend van jonge jenever tot
crème de cacao. Een actieve onder
steuning, interessante handelspromo
ties en een scherpe prijsstelling blijven
de kenmerken van Höppe, waardoor
steeds meer trouwe drinkers zullen zeg
gen: Met Hoppe voel je je mens!
Coebergh: een begrip voor
bessenjenever
Wie Coebergh zegt denkt aan bessenje
never en wie het over „Bessen" heeft
bedoelt veelal Coeberg bessenjenever
Het is ook niet voor niets dat Coebergh
ruim de helft van de totale bessenjene-
vermarkt voor haar rekening neemt.
Zozeer als Bokma een begrip is voor
eerste klas jenever, zozeer geldt Coe
bergh als kwaliteits bessenjenever. En
niet ten onrechte! leder jaar worden de
zongerijpte bessen in de oogstmaand
juli met vele, vele vrachtwagens de dis
tilleerderij binnengereden. Deze verse
bessen, die voornamelijk uit Oostenrijk
en Engeland worden betrokken, vormen
de basis van de Coebergh bessenjene
ver.
In vergelijking met de vele miljoenen
flessen bessenjenever die jaarlijks de
distilleerderij verlaten, zijn de afzetten
van de overige Coebergh produkten
minder spectaculair. Bij de vele liefheb
bers genieten ze echter grote bekend
heid. De grote kracht en de kwaliteit van
het merk Coebergh wordt ook in de ho
reca bewezen. Zo wordt de bessenjene
ver aangetroffen in bijna driekwart van
alle horeca-ondernemingen in Neder
land. Als gedistilleerd produkt neemt
Coebergh hiermee een absoluut unieke
positie in!
Coebergh heeft alle karakteristieken van
een merkartikel van topniveau: Een on
betwist goede, constante kwaliteit, een
hoge omloopsnelheid en een consu
mentenvoorkeur die goede marges mo
gelijk maakt. Coebergh is puur natuur
Da's kwaliteit... en dat proef je!
In de oogstmaand juli worden vele verse bessen aangevoerd voor de vervaardiging van Coe
bergh bessenjenever.
Graanalcohol is zeer zacht en heeft een
milde smaak. Hoewel deze grondstof
aanzienlijk duurder is dan melasse-al-
cohol, is Bokma aan haar trouwe afne
mers verplicht haar hoge kwaliteitsnor
men te handhaven.
De strikte kwaliteitsbewaking en een
slagvaardig commercieel beleid hebben
er mede toe geleid dat Bokma zich heeft
kunnen ontwikkelen tot marktleider, zo
wel in de thuisverbruik- als in de hore-
casector voor wat betreft jonge jenever,
oude genever en citroenjenever. Zo blijft
Bokma in Leeuwarden trouw aan een
traditie die teruggaat naar het jaar 1826:
Vierkant in de fles... rond op de tong!
hinder had van de teruggang in de om
zet, besloot de familie Bokma in 1967
ook met de verkoop van jonge jenever te
beginnen. Deze jonge jenever bestaat
uitsluitend uit graanalcohol, op smaak
gebracht met een weinig moutwijn.
Met Hoppe voel je je mens
Het merk Hoppe vindt zijn oorsprong in
Amsterdam, waar in 1780 de oorspron
kelijke distilleerderij werd gevestigd. Na
een aanvankelijke regionale afzet, kreeg
het merk Hoppe al vrij spoedig nationale
bekendheid en kwam er een landelijke
distributie.
Na de Tweede Wereldoorlog nam Hoppe
een vooraanstaande positie in op de
binnenlandse gedistilleerdmarkt, in het
bijzonder met het produkt oude genever
Night Cap. Rond de jaren vijftig begon
zich een duidelijke ontwikkeling af te te
kenen naar jonge jenever en vieux, ten
koste van oude genever. In eerste in
stantie trachtte men aan deze ontwikke
ling tegemoet te komen door de intro
ductie van Hoppe oude genever, met
een alcoholpercentage van 35 procent
(Night Cap 38 procent). Later zijn even
eens onder meer jonge jenever en vieux
Lekker drinken wat je lekker vindt....
24