Ontvangstruimte Zoetermeer De ontvangstruimte biedt plaats aan zo'n zestig personen. Binnen het bedrijf is er één afdeling die wij speciale aandacht willen geven. Op de begane grond van het groepskantoor bevindt zich namelijk een ruimte, die met al zijn verschillende facetten ontworpen is om het de gasten, die hier ontvangen zullen worden, zo aangenaam mogelijk te maken. Dit gedeelte bestaat uit een entree met receptie, een wacht- en spreekhoek, een winkel/displayruimte, een café, een ontvangstruimte en een wijnproeflokaal. Het architectenbureau Groosman Part ners heeft het ontwerp verzorgd van het gehele bedrijf en het groepskantoor. Maar in overleg met de afdeling Public Relations is voor het ontvangstgedeelte ook nog een speciale binnenhuisarchi tect in de arm genomen: Jan van Bom mel B.V. Interior Designers. Het Heine- ken Bouwbureau kreeg opdracht dit ge deelte een eigen sfeer te laten ademen en een eigen identiteit te geven. Van Bommel heeft getracht dit te bereiken via natuurlijke materialen zoals eikehout, leer, koper, marmer en een hoogpolig katoenen tapijt. Entree/receptie Een ruime corridor geeft toegang tot de Het wijnproeflokaal met rechts de prachtige dégustoir (spuwbak). grote hal, waarin zich centraal de re ceptiecounter bevindt. Deze heeft een achthoekige vorm, welke extra bena drukt wordt door een verlaagd plafond in dezelfde afmetingen. Hier werken twee receptionistes, waarvan er één tevens de telefooncentrale bedient. In deze hal zal een expositie gehouden worden van oude prenten, gereed schappen en andere voorwerpen die vroeger in een distilleerderij gebruikt werden. Het is de bedoeling hiermee een verbin ding te leggen tussen het heden en het verleden. In dit gedeelte is gebruik ge maakt van donkere mangaanstenen. In de bar vormen rood en koper een speelse afwisseling. Wacht- en spreekruimte Naast de corridor, als onderdeel van de grote hal is een aparte, ruime zithoek gecreëerd. De banken zijn met rood leer bekleed; als afscheiding van de met marmer betegelde corridor is dit gedeel te belegd met tapijt. Winkel/displayruimte Aan de andere zijde van de corridor be vindt zich een gezellige, open display ruimte, waar onze produkten, reclame- en promotie-artikelen en glaswerk kun nen worden getoond. Deze ruimte kan zonodig in een winkeltje worden omge toverd, dat dienst doet bij eventuele ontvangsten van consumenten. Café Links achterin de hal geeft een deur toegang tot het café. Aanvankelijk is ge dacht aan het inrichten van een typisch „bruin café", maar later werd besloten de ouderwetse gezelligheid op te roepen in een eigentijdse vormgeving. Het is geheel ingericht in rood en koper, met een houten vloer. In dit „sta-cafétje" heeft het buffet een koperen blad, terwijl het plafond wijnrood is. Ontvangstruimte Via een zeer onverwacht, achthoekig halletje, met een glazen koepel waar door het daglicht valt, komt men in de ontvangstruimte. Deze ruimte zal dienen om grote of kleinere groepen bezoekers te ontvangen. Ook hierin bevindt zich een buffet. De ontvangstruimte is geheel belegd met tapijt, terwijl de banken langs de wanden bekleed zijn met rood leer, waarboven wandbekleding met stofbe- spanning is aangebracht. De tafels zijn voorzien van een marmeren blad; kruk jes en stoelen completeren het meubi lair. De vormgeving is zodanig, dat kleinere groepen niet verloren gaan in de totale ruimte, die plaats biedt aan zo'n zestig personen. Het plafond met verschillende niveaus werkt verrassend gezellig. Wijnproeflokaal Het wijnproeflokaal is ontworpen in een meer rustieke sfeer, zonder dat de mo derne vormgeving uit het oog verloren is. De in een wijnproeflokaal niet weg te denken spuwbak is hier zeer vindingrijk geconstrueerd, onder meer met een soort fontein die een pronkstuk in deze ruimte is. De hier gebruikte materialen zijn stucwerk, koper en plavuizen. In de bijbehorende pantry kunnen de ver schillende wijnen op hun eigen tempe ratuur geconditioneerd worden. De verlichtingsornamenten in het gehele project zijn speels van vormgeving en uitgevoerd in koper. Een ruime, aan het oog onttrokken gar derobe/powderroom en een tussen café en ontvangstruimte gelegen keukentje completeren de lokaliteiten van het ont- vangstgebeuren op de begane grond. De entree met receptie. Rechtsachter de ruime zithoek. 11

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1980 | | pagina 11