KANTINE A/WET:
MODERN EN GOED
In een vorig nummer van Vers van 't Vat
hebt u kunnen lezen dat de kantine op
het Weteringplantsoen een opmerke
lijke* verbetering heeft ondergaan.
Modernere apparatuur, uitgebreider
assortiment en zelfbedieningssysteem
hebben ertoe bijgedragen dat het per
soneel bij de lunch meer aan zijn trek
ken komt. Maar hoe ervaren de kantine
dames het zelf, na een paar maanden
in de nieuwe kantine gewerkt te heb
ben? "Voor ons was het in het begin
wel wennen", vertelt Mia Bammes,
plaatsvervangend cheffin van de kan
tine.
"Vooral het afwegen hoeveel plakjes
worst je moest "insealen" om tot een
goede portie te komen, was in het begin
een probleem. Daardoor hebben wij
ook meer werk gekregen, hoewel dat
weer gecompenseerd wordt doordat
het met de moderne machines makke
lijker werken is. Daarbij komt dat het
bakken van uitsmijters veel prettiger
gaat omdat het nu op een electrische
bakplaat gebeurt in plaats van in koeke-
pannen op het vuur. Voor de mensen
zelf heeft het weer het voordeel dat
alles nu niet zo vet meer is. Door het
omroepsysteem hoeven wij gelukkig
ook de kantine niet meer in om te roe
pen dat er een ei klaar is.
En het is nu mogelijk voor ons tijdens
de lunchpauzes vast water op te zetten
voor de thee-rondes, terwijl je vroeger
moest wachten tot na de lunch.
Ook de diepvriezer is erg handig: je
kunt nu veel meer dingen in voorraad
hebben, zodat bijna nooit iets op is.
Voor de mensen is het prettig ook fruit
en snacks te kunnen eten. Vroeger wis
selden wij de taken onderling ook per
week af, maar in de nieuwe situatie is
het afwisselen leuker geworden omdat
er meer taken te verdelen zijn.
Er zijn natuurlijk veel meer zaken die
in de eerste plaats een vooruitgang
voor de lunchgasten betekenen en voor
ons vrijwel hetzelfde zijn gebleven.
Zoals het betalen met geld aan de
kassa, in plaats van met bonnen".
Was het vroeger min of meer noodzake-
Vervolg op pag. 10
der
gen
ngt.
be-
an-
leze
ge
pen
ir in
loor
nuis
die
pen
ner,
n in
sr is
een
een
9