iffiifr
J. BONTE Zoeterwoude
BELONINGEN
AANMOEDIGINGSPREMIES
formaten: het stapelglas van 22 cl. en het
„kleintje" van 16 cl. De belangrijkste vier
technische aspecten waaraan het sta
pelglas moest beantwoorden, waren dat
het sterk, stabiel, stevig en stapelbaar
moest zijn.
Over de voorgeschiedenis vertelt Peter
Ylstra: „Op een gegeven moment had
den we het erover dat onze glazen net op
cola-glaasjes leken. We vonden dat een
produkt dat op zo'n hoog peil staat als
ons bier ook wel in een representatief
glas geschonken moest worden. We zijn
toen met de glasfabriek in Leerdam gaan
praten over de eisen waaraan een nieuw
glas moet voldoen. Diverse ontwerpen
zijn er gemaakt. Met vier varianten zijn
we 22 horeca-bedrijven afgeweest. De
horeca-ondernemers moesten er zelf
hun mening over zeggen. Toen het sta
pelglas er eenmaal was, is men veertig
horeca-bedrijven langs geweest om
reacties te vragen. Het was erg belang
rijk hoe dit stapelglas in de horeca-
wereld ontvangen zou worden, want het
is speciaal voor zowel Heineken als Am-
stel ontworpen. Er is een zeer intensief
overleg nodig geweest om tot de ge
wenste modellen te komen. Heel be
langrijk is ook de keuring van zo'n glas.
Zo hebben we onder meer het verschil in
stapelbaarheid vergeleken met het vori
ge type glas." Het resultaat mag gezien
worden. Wanneer u binnenkort in een
bar of restaurant de bezoekers een
biertje ziet drinken uit een Amstel of
Heineken stapelglas, weet u nu wat er
allemaal aan vooraf is gegaan; de man
nen en vrouwen van de afdeling recla
me-inkoop kunnen erover meepraten!
De lege palletmagazijnen tussen de
ontstapelaars en stapelaars gaven
nogal eens storingen. Omdat deze ma
gazijnen moeilijk toegankelijk zijn en
deze bij een storing leeg gestapeld
dienden te worden, duurde het opont
houd vrij lang.
De heer Bonte, werkzaam in de sto
ringsdienst, stelde voor om de pallets
niet eerst te stapelen en vervolgens
weer te ontstapelen, doch deze recht
streeks door te voeren naar de stape
laars.
Tevens stelde hij voor om bij buffering
het magazijn niet hoger dan vijf pallets
te stapelen. Door het idee van de heer
Bonte treden minder storingen op
waardoor een aanzienlijke kostenbe
sparing verkregen wordt.
Bunnik
J. M. A. van Leeuwen, stor. dienst75,—
H. van de Pol, bottelarij25,—
Zoeterwoude
A. van Duyn, stor. dienst70,—
D. M. Barnhoorn, brouwhuis45,—
J. Guyt, bottelarij40,—
R. W. Wassing, dienstgebouw40,—
C. H. G. Poeldijk, bottelarij30,—
D. J. Dirkzwager, brouwhuis30,—
A. G. Jansen, centrale inkoop25,—
Rotterdam
C. A. Akkerman, bewaking30,—
Iedereen kreeg een geschenk uit de groep behorende bij de
beloning.
Horeca
A. S. Heldoorn, drankengroothandel Alkmaar25,—
P. van der Hoff, horecaverkoop Rotterdam25,—
B. J. van de Kroon, drankengroothandel
Amsterdam25,—
V. L. J. Sollet, horecagebied Limburg25,—
J. Commandeur, horecaverkoop Zwolle25,—
Mevr. I. Genovese-Louwe Kooymans,
drankengroothandel Rotterdam25,—
D. Buter, drankengroothandel Joure15,
Zoeterwoude
T. Rietveld, int. transport25,—
G. H. J. van de Ploeg, procestechniek25,—
J. W. C. van de Ploeg, bottelarij25,—
R. F. Main, bottelarij25,—
R. van Amsterdam, kantoorkantine25,—
J. G. M. Ammerlaan, bedrijfstechn. dienst25,—
9