iffiifr J. BONTE Zoeterwoude BELONINGEN AANMOEDIGINGSPREMIES formaten: het stapelglas van 22 cl. en het „kleintje" van 16 cl. De belangrijkste vier technische aspecten waaraan het sta pelglas moest beantwoorden, waren dat het sterk, stabiel, stevig en stapelbaar moest zijn. Over de voorgeschiedenis vertelt Peter Ylstra: „Op een gegeven moment had den we het erover dat onze glazen net op cola-glaasjes leken. We vonden dat een produkt dat op zo'n hoog peil staat als ons bier ook wel in een representatief glas geschonken moest worden. We zijn toen met de glasfabriek in Leerdam gaan praten over de eisen waaraan een nieuw glas moet voldoen. Diverse ontwerpen zijn er gemaakt. Met vier varianten zijn we 22 horeca-bedrijven afgeweest. De horeca-ondernemers moesten er zelf hun mening over zeggen. Toen het sta pelglas er eenmaal was, is men veertig horeca-bedrijven langs geweest om reacties te vragen. Het was erg belang rijk hoe dit stapelglas in de horeca- wereld ontvangen zou worden, want het is speciaal voor zowel Heineken als Am- stel ontworpen. Er is een zeer intensief overleg nodig geweest om tot de ge wenste modellen te komen. Heel be langrijk is ook de keuring van zo'n glas. Zo hebben we onder meer het verschil in stapelbaarheid vergeleken met het vori ge type glas." Het resultaat mag gezien worden. Wanneer u binnenkort in een bar of restaurant de bezoekers een biertje ziet drinken uit een Amstel of Heineken stapelglas, weet u nu wat er allemaal aan vooraf is gegaan; de man nen en vrouwen van de afdeling recla me-inkoop kunnen erover meepraten! De lege palletmagazijnen tussen de ontstapelaars en stapelaars gaven nogal eens storingen. Omdat deze ma gazijnen moeilijk toegankelijk zijn en deze bij een storing leeg gestapeld dienden te worden, duurde het opont houd vrij lang. De heer Bonte, werkzaam in de sto ringsdienst, stelde voor om de pallets niet eerst te stapelen en vervolgens weer te ontstapelen, doch deze recht streeks door te voeren naar de stape laars. Tevens stelde hij voor om bij buffering het magazijn niet hoger dan vijf pallets te stapelen. Door het idee van de heer Bonte treden minder storingen op waardoor een aanzienlijke kostenbe sparing verkregen wordt. Bunnik J. M. A. van Leeuwen, stor. dienst75,— H. van de Pol, bottelarij25,— Zoeterwoude A. van Duyn, stor. dienst70,— D. M. Barnhoorn, brouwhuis45,— J. Guyt, bottelarij40,— R. W. Wassing, dienstgebouw40,— C. H. G. Poeldijk, bottelarij30,— D. J. Dirkzwager, brouwhuis30,— A. G. Jansen, centrale inkoop25,— Rotterdam C. A. Akkerman, bewaking30,— Iedereen kreeg een geschenk uit de groep behorende bij de beloning. Horeca A. S. Heldoorn, drankengroothandel Alkmaar25,— P. van der Hoff, horecaverkoop Rotterdam25,— B. J. van de Kroon, drankengroothandel Amsterdam25,— V. L. J. Sollet, horecagebied Limburg25,— J. Commandeur, horecaverkoop Zwolle25,— Mevr. I. Genovese-Louwe Kooymans, drankengroothandel Rotterdam25,— D. Buter, drankengroothandel Joure15, Zoeterwoude T. Rietveld, int. transport25,— G. H. J. van de Ploeg, procestechniek25,— J. W. C. van de Ploeg, bottelarij25,— R. F. Main, bottelarij25,— R. van Amsterdam, kantoorkantine25,— J. G. M. Ammerlaan, bedrijfstechn. dienst25,— 9

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1979 | | pagina 9