D
NIEUWS UIT HET
SONJA ALLEN
UIT JAMAICA:
VROUWELIJKE
BROUWER
PARACENTRUM TEXEL AAN HET PARBO BIER
NEDERLANDSE WEEK IN BOEDAPEST
De Surinam Airways had onlangs een
vijftiental instructeurs en parachutisten
van het Paracentrum Texel uitgenodigd
om in Suriname voor deze luchtvaart
maatschappij enige demonstraties te
verzorgen. De organisatie van Leo Daim,
onderdirecteur van de Parbo Centrale
van Parbo bier zorgde er in samenwer
king met de plaatselijke Lions voor dat in
de weekends hierop volgend lezingen
over parachutespringen werden gehou
den in de steden Wageningen, Nieuw
Nickerie en Moengo. In aansluiting hier
op gaf het demonstratie-team weer een
of meer demonstraties. Parbo bier wordt
gebrouwen door de Surinaamse Brou
werij, waarin ook ons concern een aan
deel heeft. Na afloop van de demonstra
ties dronk het gezelschap, gestoken in
Parbo T-shirts, een verfrissend glaasje
Parbo bier.
Het gebeurt niet vaak dat een vrouw een
trainingsprogramma voor brouwster in
onze brouwerij in Zoeterwoude komt
volgen. Dit was vorige maand wel het
geval met de charmante Sonja Allen uit
Jamaica. Sonja is daar werkzaam op de
brouwerij Desnoes Geddes Ltd. in
Kingston. Het is de grootste brouwerij
In maart jongstleden organiseerden het
Okura Intercontinental Hotel Amster-
1
dam, de K.L.M., het Nederlands Zuivel-
bureau en Heineken in de Hongaarse
hoofdstad een Nederlandse week. Een
gedeelte van onze presentatie ziet u op
foto 1, met achter de bar een van onze
oudgedienden, de heer R. Lodders, die
niet alleen als tapper fungeerde, maar
ook als accordeonist optrad.
Voor dit evenement had Heineken onder
meer een aantal vooraanstaande figuren
uit de Hongaarse brouwindustrie uitge
nodigd. U ziet enkele van hen (zittend,
op foto 2) in gezelschap van de heer D.
Leegstra (geheel rechts); uiterst links de
heer Lodders in zijn „rol" van accor
deonist.
De Hongaarse pers en televisie hebben
erg veel aandacht besteed aan deze
week, tijdens welke onder andere door
eigen koks Hollandse specialiteiten als
boerenkool-met-worst, erwtensoep en
dergelijke bereid werden. Tweemaal
kwam de Nederlandse week op het
scherm, terwijl niet minder dan drieën
twintig Hongaarse kranten schreven
over Heineken als „het bier met wereld
faam"