D NIEUWS UIT HET SONJA ALLEN UIT JAMAICA: VROUWELIJKE BROUWER PARACENTRUM TEXEL AAN HET PARBO BIER NEDERLANDSE WEEK IN BOEDAPEST De Surinam Airways had onlangs een vijftiental instructeurs en parachutisten van het Paracentrum Texel uitgenodigd om in Suriname voor deze luchtvaart maatschappij enige demonstraties te verzorgen. De organisatie van Leo Daim, onderdirecteur van de Parbo Centrale van Parbo bier zorgde er in samenwer king met de plaatselijke Lions voor dat in de weekends hierop volgend lezingen over parachutespringen werden gehou den in de steden Wageningen, Nieuw Nickerie en Moengo. In aansluiting hier op gaf het demonstratie-team weer een of meer demonstraties. Parbo bier wordt gebrouwen door de Surinaamse Brou werij, waarin ook ons concern een aan deel heeft. Na afloop van de demonstra ties dronk het gezelschap, gestoken in Parbo T-shirts, een verfrissend glaasje Parbo bier. Het gebeurt niet vaak dat een vrouw een trainingsprogramma voor brouwster in onze brouwerij in Zoeterwoude komt volgen. Dit was vorige maand wel het geval met de charmante Sonja Allen uit Jamaica. Sonja is daar werkzaam op de brouwerij Desnoes Geddes Ltd. in Kingston. Het is de grootste brouwerij In maart jongstleden organiseerden het Okura Intercontinental Hotel Amster- 1 dam, de K.L.M., het Nederlands Zuivel- bureau en Heineken in de Hongaarse hoofdstad een Nederlandse week. Een gedeelte van onze presentatie ziet u op foto 1, met achter de bar een van onze oudgedienden, de heer R. Lodders, die niet alleen als tapper fungeerde, maar ook als accordeonist optrad. Voor dit evenement had Heineken onder meer een aantal vooraanstaande figuren uit de Hongaarse brouwindustrie uitge nodigd. U ziet enkele van hen (zittend, op foto 2) in gezelschap van de heer D. Leegstra (geheel rechts); uiterst links de heer Lodders in zijn „rol" van accor deonist. De Hongaarse pers en televisie hebben erg veel aandacht besteed aan deze week, tijdens welke onder andere door eigen koks Hollandse specialiteiten als boerenkool-met-worst, erwtensoep en dergelijke bereid werden. Tweemaal kwam de Nederlandse week op het scherm, terwijl niet minder dan drieën twintig Hongaarse kranten schreven over Heineken als „het bier met wereld faam"

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1979 | | pagina 14