ORGANISATIE HORECAVA-STAND IEDER JAAR EEN HEKSENTOER De Horecava is de grootste Horecavakbeurs van Nederland. Het is dan ook geen wonder dat ons concern op deze beurs zijn beste beentje voorzet. Het resultaat mag gezien worden. Ook dit jaar bezochten maar weer liefst 60.000 be zoekers het schilderachtige Oudhollandse Hei- neken plein, een concernbijdrage aan deze beurs onder verantwoordelijkheid van Heine- ken Nederland horeca verkoop. Voordat het ieder jaar echter weer zover is, gaat er een enorme organisatie aan vooraf. In dit artikel willen we daar eens nader op ingaan. We spraken hierover met de heer K. A. Warmen- hoven, die deel uitmaakt van de Horecava- commissie. De terrassen werden druk bezocht op de Horecava ,,De organisatie van de Heineken stand voor de Horecava van volgend jaar be gint eigenlijk al direct na de Horecava van dit jaar," vertelt de heer Warmenho- ven. „Voor iedere drankeenheid die op het Heinekenplein in een stand verte genwoordigd is, is een chef verantwoor delijk. Zij krijgen onmiddellijk na de beurs een briefje waarin ze hun op- en aanmerkingen over de gang van zaken op de afgelopen Horecava kunnen ver melden. Ook schrijven ze hier hun ver koopresultaten en eventueel nog an dere ervaringen op neer." Al deze brieven vinden hun weg naar de Horecava-commissie. „Wij maken hier een eindrapport van met zo mogelijk het financiële verslag eraan vastgekop peld." Voor één april dient Heineken aan de RAI te hebben meegedeeld hoeveel vierkante meter ze voor de komende beurs wil reserveren. Horecava-vergadering Als dit eindrapport is opgemaakt en ons concern zich weer voor de volgende Horecava heeft ingeschreven, volgt de grote Horecava-vergadering. Hierbij zijn aanwezig de verantwoordelijke ver- koop- en marketing-functionarissen en eveneens medewerkers van de afdeling standbouw die een onderdeel vormt van de afdeling reclame-service. „Deze ver gadering is zo opgezet dat de Horeca va-commissie samen met de afdeling standbouw de hele dag groepsgewijs mensen ontvangt, die voor de standon derdelen verantwoordelijk zijn. Op deze dagvergadering kan iedereen, die bij de Horecava betrokken is, zijn wensen voor de komende Horecava kenbaar maken," aldus de heer Warmenhoven. Vervol gens gaat de afdeling standbouw met deze wensen met het decorontwerpbu reau Luhlf praten. „Dit bureau maakt een eerste tekening, waarin onze wen sen zijn opgenomen. Als we met dat ontwerp akkoord gaan, wordt er een ontwerp van de kosten gemaakt. De vol gende stap is die van de definitieve te kening. Is deze klaar en goedgekeurd, dan gaan we vragen wat voor verkoop acties er op het plein gaan plaatsvinden. Hierop wordt de tekening dan nog een klein beetje aangepast." Klusjes Uiteindelijk begint de afdeling stand bouw eind december met de opbouw van het plein. Duizend en één klusjes moeten die laatste weken nog worden opgeknapt. „We moeten alle gegevens over onze stand voor de Horecava-cata- logus doorgeven. De medewerkers aan de Heineken stand schrijven we op een lijst in, want zij dienen allemaal een deelnemerskaart te ontvangen. In totaal zijn er dat zo'n stuk of tweehonderd. Verder ontvangen alle afnemers een brief, waarin staat wat we allemaal op deze beurs gaan doen. Ook krijgt de to tale standbezetting een brief met allerlei praktische informatie. Alles staat daar in, van welke verkoopacties er zijn tot waar ze hun jas kunnen ophangen. Voor die genen van de standbezetting die in Am sterdam moeten blijven overnachten, reserveren we hotels." Allerlei zaken moeten er geregeld worden, zoals lunch afspraken met het RAI-restaurant, want men wil toch ook graag eten. Op de derde dag van de Horecava vindt altijd de finale van de biertapwedstrijd plaats in het congresgebouw van de RAI. „Ook hiervoor moeten we van alles regelen, zoals buffetten, biertapinstallaties en noem maar op. Na de biertapwedstrijden is er een bierparty. Dit heeft vanzelf sprekend weer consequenties voor de organisatie." Uiteindelijk wordt er een Staatssecretaris Th. M. Hazekamp van eco nomische zaken maakte als een van de eer sten een rondgang over het Heineken plein hier samen met jhr. F. J. C. Mollerus, horeca manager Noord. 14

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1979 | | pagina 14