De bovenzaal. Kasteel De Hooge Vuursche in de jaren vóór 1940. De Louis Xl-zaal. Indeling Na de entree met de receptie treft men op de begane grond de bar, het biljartzaaltje, de trimruimte en de keuken aan. Op de eerste verdieping be vindt zich het zalencomplex. De trap komt uit in de Boven zaal (140 m2), van waaruit men zowel de lounge (60 m2) als het Franse restaurant (80 m2) kan bereiken. In de laatstgenoemde ruimte zullen alle maaltijden voor de cur sisten geserveerd worden. Het terras aan de voorzijde heeft een oppervlakte van 180 m2. Aan de achterzijde van de eerste verdieping ligt, op een iets hoger niveau, de Louis XV-zaal (110 m2). Hier in bevindt zich de imposante, eeuwenoude marmeren schouw, die als een van de weinige interieuronderdelen destijds voor verwoesting door het vuur gespaard bleef. De tweede, derde en vierde verdieping worden ingeno men door de in totaal 25 ho telkamers, waarvan de mees te tweepersoons zijn. Tevens zijn er vijf eenpersoonska mers beschikbaar. Alle ka mers hebben een bad/dou che- en toiletruimte, telefoon en een aansluitmogelijkheid voor een tv-toestel. Ook bij de vernieuwing van het interieur is ons bouwbureau volledig betrokken geweest. Het uiterlijk van het gebouw (frontaanzicht) heeft op één punt een duidelijke verande ring ondergaan. De overkap ping over de volle breedte (zie de voorpagina) is inmid dels weggehaald. Deze min der fraaie constructie, die uit staal en plastic bestond, had vroeger een duidelijke func tie, omdat de ruimte eronder het terras als restaurant a la carte werd gebruikt. Hoe romantisch destijds een di ner, bij de tonen van een or kestje en met het schitteren de uitzicht op de fraaie tuin en vijverpartijen kon zijn, kan men zich wellicht indenken. Maar nog steeds vinden wij er sfeer in overvloed. De con frontatie ter plaatse met de ambiance en het geheel ei gene van Neêrlands jongste kasteel en zijn omgeving zal de meest kritisch ingestelde bezoeker ongetwijfeld tot een regelrechte fan van ,,de Vuursche" bekéren! De entree. Het Franse restaurant.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1977 | | pagina 5