De bovenzaal.
Kasteel De Hooge Vuursche in de jaren vóór 1940.
De Louis Xl-zaal.
Indeling
Na de entree met de receptie
treft men op de begane grond
de bar, het biljartzaaltje, de
trimruimte en de keuken aan.
Op de eerste verdieping be
vindt zich het zalencomplex.
De trap komt uit in de Boven
zaal (140 m2), van waaruit
men zowel de lounge (60 m2)
als het Franse restaurant (80
m2) kan bereiken. In de
laatstgenoemde ruimte zullen
alle maaltijden voor de cur
sisten geserveerd worden.
Het terras aan de voorzijde
heeft een oppervlakte van
180 m2. Aan de achterzijde
van de eerste verdieping ligt,
op een iets hoger niveau, de
Louis XV-zaal (110 m2). Hier
in bevindt zich de imposante,
eeuwenoude marmeren
schouw, die als een van de
weinige interieuronderdelen
destijds voor verwoesting
door het vuur gespaard bleef.
De tweede, derde en vierde
verdieping worden ingeno
men door de in totaal 25 ho
telkamers, waarvan de mees
te tweepersoons zijn. Tevens
zijn er vijf eenpersoonska
mers beschikbaar. Alle ka
mers hebben een bad/dou
che- en toiletruimte, telefoon
en een aansluitmogelijkheid
voor een tv-toestel. Ook bij de
vernieuwing van het interieur
is ons bouwbureau volledig
betrokken geweest.
Het uiterlijk van het gebouw
(frontaanzicht) heeft op één
punt een duidelijke verande
ring ondergaan. De overkap
ping over de volle breedte
(zie de voorpagina) is inmid
dels weggehaald. Deze min
der fraaie constructie, die uit
staal en plastic bestond, had
vroeger een duidelijke func
tie, omdat de ruimte eronder
het terras als restaurant
a la carte werd gebruikt. Hoe
romantisch destijds een di
ner, bij de tonen van een or
kestje en met het schitteren
de uitzicht op de fraaie tuin
en vijverpartijen kon zijn, kan
men zich wellicht indenken.
Maar nog steeds vinden wij er
sfeer in overvloed. De con
frontatie ter plaatse met de
ambiance en het geheel ei
gene van Neêrlands jongste
kasteel en zijn omgeving zal
de meest kritisch ingestelde
bezoeker ongetwijfeld tot een
regelrechte fan van ,,de
Vuursche" bekéren!
De entree.
Het Franse restaurant.