draait OP VOLLE TOEREN De grote entreehal op de begane grond. Zoals we In onze vorige editie reeds ver meldden, heeft na een periode van ruim twee jaar Den Bosch zijn Casino weer terug. Een nieuw Casino, groter, fraaier, met een uiterst doordachte in richting, voorzien van de meest moderne snufjes, met hier en daar een regelrechte primeur. De officiële opening op zater dag 16 oktober jl. door de Commissaris der Koningin in de provincie Noord-Bra bant, de heer J. D. van der Harten, is een groot feest geworden, waaraan ook Hei- neken een steentje heeft bijgedragen. Daags tevoren reed onze spanwagen met een aankondiging van de opening door de stad. Op zaterdag voerde, in een reusachtige feeststoet, de Heineken Bierkoets het eerste fust voor het Casino aan. Nadat dit door het Biertappersgilde uit Amersfoort naar binnen was gedra gen, werden de eerste glazen heerlijk, helder Heineken aan de heer Van der De voorgevel vanaf de andere kant gezien. De Grote Zaal.... Harten, burgemeester mr. G. M. J. W. van der Ven en de directie van het Casi no aangeboden. Bij de muzikale omlijsting van het ope- ningsgebeuren, dat door talloze Bos schenaren werd bijgewoond, speelde de Fanfare van Heineken Den Bosch een indrukwekkende hoofdrol. Bouwbureau De goede relatie, die reeds jaren tussen Casino Den Bosch en ons concern be staat, was tijdens de bouw van het zes duizend vierkante meter grote complex ook op andere wijzen tot uitdrukking gekomen. Met name het Heineken bouwbureau heeft, door het geven van adviezen op het gebied van de horeca- installaties en het begeleiden van de in richting van het restauratieve gedeelte, een belangrijk aandeel gehad in de rea lisering van een voor dit nieuwe Casino op maat gesneden horeca-exploitatie. De eisen hiervoor waren: een grote mate van flexibiliteit, korte aan- en afvoerwe- gen, een goede routing en een efficiënte indeling van buffetten en andere onder delen. De horeca-exploitatie van het Casino beperkt zich tot het verstrekken van dranken. Dat het hier meestentijds om grote hoeveelheden gaat laat zich ge makkelijk begrijpen. Voor het verzorgen van de maaltijden wordt gebruik ge maakt van de diensten van plaatselijke horeca-ondernemers. In het souterrain bevindt zich de zogenoemde traiteurs ruimte, waar de restaurateurs de maal tijden kunnen afwerken. Speciale ver melding verdienen de verrijdbare buffet ten, vijftig in getal, waarmee zowel war me als koude dranken vanuit de buffet keuken in het souterrain via de centrale lift naar de verschillende verdiepingen gebracht kunnen worden. Naar een ont werp van het Casino werden deze mo biele buffetten met koppelingen en doorverbindingen voor diverse leidingen zodanig geconstrueerd, dat zij eveneens gebruikt kunnen worden om er complete (tijdelijke) bars mee te formeren. Op Het nieuwe Casino vanaf de St. Jan gefoto grafeerd.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1976 | | pagina 14