draait
OP VOLLE TOEREN
De grote entreehal op de begane grond.
Zoals we In onze vorige editie reeds ver
meldden, heeft na een periode van
ruim twee jaar Den Bosch zijn Casino
weer terug. Een nieuw Casino, groter,
fraaier, met een uiterst doordachte in
richting, voorzien van de meest moderne
snufjes, met hier en daar een regelrechte
primeur. De officiële opening op zater
dag 16 oktober jl. door de Commissaris
der Koningin in de provincie Noord-Bra
bant, de heer J. D. van der Harten, is een
groot feest geworden, waaraan ook Hei-
neken een steentje heeft bijgedragen.
Daags tevoren reed onze spanwagen
met een aankondiging van de opening
door de stad. Op zaterdag voerde, in een
reusachtige feeststoet, de Heineken
Bierkoets het eerste fust voor het Casino
aan. Nadat dit door het Biertappersgilde
uit Amersfoort naar binnen was gedra
gen, werden de eerste glazen heerlijk,
helder Heineken aan de heer Van der
De voorgevel vanaf de andere kant gezien.
De Grote Zaal....
Harten, burgemeester mr. G. M. J. W.
van der Ven en de directie van het Casi
no aangeboden.
Bij de muzikale omlijsting van het ope-
ningsgebeuren, dat door talloze Bos
schenaren werd bijgewoond, speelde de
Fanfare van Heineken Den Bosch een
indrukwekkende hoofdrol.
Bouwbureau
De goede relatie, die reeds jaren tussen
Casino Den Bosch en ons concern be
staat, was tijdens de bouw van het zes
duizend vierkante meter grote complex
ook op andere wijzen tot uitdrukking
gekomen. Met name het Heineken
bouwbureau heeft, door het geven van
adviezen op het gebied van de horeca-
installaties en het begeleiden van de in
richting van het restauratieve gedeelte,
een belangrijk aandeel gehad in de rea
lisering van een voor dit nieuwe Casino
op maat gesneden horeca-exploitatie.
De eisen hiervoor waren: een grote mate
van flexibiliteit, korte aan- en afvoerwe-
gen, een goede routing en een efficiënte
indeling van buffetten en andere onder
delen.
De horeca-exploitatie van het Casino
beperkt zich tot het verstrekken van
dranken. Dat het hier meestentijds om
grote hoeveelheden gaat laat zich ge
makkelijk begrijpen. Voor het verzorgen
van de maaltijden wordt gebruik ge
maakt van de diensten van plaatselijke
horeca-ondernemers. In het souterrain
bevindt zich de zogenoemde traiteurs
ruimte, waar de restaurateurs de maal
tijden kunnen afwerken. Speciale ver
melding verdienen de verrijdbare buffet
ten, vijftig in getal, waarmee zowel war
me als koude dranken vanuit de buffet
keuken in het souterrain via de centrale
lift naar de verschillende verdiepingen
gebracht kunnen worden. Naar een ont
werp van het Casino werden deze mo
biele buffetten met koppelingen en
doorverbindingen voor diverse leidingen
zodanig geconstrueerd, dat zij eveneens
gebruikt kunnen worden om er complete
(tijdelijke) bars mee te formeren. Op
Het nieuwe Casino vanaf de St. Jan gefoto
grafeerd.