Mr. H. C. Whitbread
in Amsterdam
Heineken op de International
Food Exhibition
SSM
Is er Heineken in het
paradijs?
Als scheidend voorzitter van de Scottish
Licences Trade Association plande mr.
H. C. Whitbread met het voltallige be
stuur in mei jl. een trip naar Amsterdam.
Van de negen deelnemers ziet u er hier
twee aan het diner, namelijk mrs. Helen
Preston, vice-president van de Scottish
Licences Trade Association en mr.
Whitbread, managing director van
Whitbread Co. Ltd. in Londen.
Links op de foto mr. J. Siertsema,
directeur Europa van Heineken.
In Tokio, Japan, werd in mei de Inter
national Food Exhibition gehouden. Op
de foto ziet u de Heineken stand, die tot
stand kwam in samenwerking met onze
agent aldaar en de Nederlandse ambas
sade in Tokio.
Het ligt in de bedoeling op steeds grote
re schaal aan dergelijke evenementen
deel te nemen.
voor brouwerijpersoneel, om Heineken
te brouwen.
Ruim van tevoren is men reeds begon
nen met het opkopen van lege flessen i'n
de markt. Tahiti heeft geen glasfabriek,
dus men probeert de flessen zoveel mo
gelijk terug te kopen. De rest moet wor
den geïmporteerd uit Europa. Op de
eerste botteldag had men 1.800.000 lege
flessen voorradig.
Onze agent, die tot nu toe importeur
was, is aangesteld als distributeur. De
brouwerij zelf distribueert dus geen Hei
neken. Dit is gedaan om zo weinig mo
gelijk te veranderen ten opzichte van de
klanten.
Wij geloven dat dit project zeer interes
sant is voor alle betrokkenen. De consu
menten betalen minder en de handel
heeft een grotere marge.
Op 3 juni jl. werd het eerste lokaal ge
brouwen Heineken bier gedistribueerd.
Op bijgaande foto ziet u de deelnemers
aan de laatste smaaktest, die op die dag
plaatsvond:
v.l.n.r. de heren J. C. LeBrun, commer
cieel directeur; R. Ledoux, technisch di
recteur; P. E. Dek, Heineken area export
manager; dr. E. Massal, président di
recteur général; Monsieur Kim Fa, onze
agent/distributeur.
De andere foto geeft een beeld van het
paradijs op Tahiti.
Als er een paradijs op aarde zou be
staan, zou Tahiti, het hoofdeiland van
Frans Polynesië in de Stille Oceaan, ze
ker een goede kans maken. Op dit ei
land, met zijn vriendelijke heterogene
bevolking hebben wij de afgelopen jaren
een goede marktpositie opgebouwd met
Heineken dat uit Nederland geïmpor
teerd werd.
Het volume van zo'n 100.000 dozen
maakte het op een gegeven moment in
teressant om lokaal te gaan brouwen.
Nadat overeenstemming was bereikt met
de Brasserie de Tahiti zijn onze technici
erin geslaagd, na diverse aanpassingen
zoals het installeren van een laborato
rium en het starten van een opleiding
9