1 I «Bill m
moerassig, langwerpig of vierkant,
heuvelachtig of vlak of andere eigen
schappen hebben, die om wijzigingen
in de uniforme opzet vragen.
4. We hebben te maken met verschil
lende landen, verschillende bouw
voorschriften, lokale industriële pro-
dukten, die verwerkt moeten worden,
afwijkende we zullen u maar niet
verder vermoeien, het is u al duidelijk
genoeg.
Belangrijk is, dat we inderdaad door
het zoveel mogelijk gelijk houden van
wat maar enigszins mogelijk is, heb
ben bereikt dat de vier brouwerijen
er staan en dat de drie in Europa ge
bouwde brouwerijen de zomer nog
net hebben gehaald.
Ook in de toekomst hopen we die
standaardisatie vast te houden en te
verbeteren. En de ontwerpen die we
nu ter beschikking hebben rechtvaar
digen steeds meer de aanhef van dit
stukje. Ais er een nieuwe brouwerij
moet komen, Heineken Technisch Be
heer bouwt voor u, indien nodig, 'aan
de lopende band'.
D.L.
4
Bij de foto's:
1. SANTAREM
Gezicht op het brouwhuis met daarachter
de conische tanks. Datum van de foto:
30 september 1974.
2. LOULE
Gezicht op het brouwhuis. Deze foto is
onder dezelfde hoek genomen als die
van Santarem, maar dan vier maanden
later. De bouw is iets minder ver gevor
derd dan op de eerste foto.
3. THESSALONIKI
Aan de architektuur van het gebouw en
de hogere tanks op de achtergrond is
te zien dat het hier om weer een andere
brouwerij gaat, namelijk de nieuwe brou
werij in Griekenland.
4. ST. LUCIA
Deze schets maakt duidelijk dat deze
brouwerij geheel anders van opzet is
dan de andere drie.
afwijkt van de andere drie. Het is dan
ook een kleine brouwerij met een
startcapaciteit van ongeveer 50.000 hl
per jaar aan bier en Malta. De capaci
teit van de andere brouwerijen ligt
tussen de 200.000 en 400.000 hl per
jaar.
2. Het bier, dat gemaakt moet worden,
kan verschillend zijn en dus ook het
proces. Van alle vier de brouwerijen
heten de bieren anders, ze worden
anders gemaakt en ze smaken dan
ook verschillend.
3. Het terrein kan rotsachtig zijn of
21