VJ
Bij de foto's:
1. De deksels van de tankjes worden twee
aan twee in aan kettingen bevestigde
haken gehangen. Het is een wat
ongebruikelijk gezicht in een bedrijf als
Vrumona. Omdat deze wijze van
transport veel overeenkomst vertoont
met het transport van kippen in een
diepvriesbedrijf, wordt dit onderdeel
van de tankjeslijn door de mensen in
Bunnik ook wel 'Friki' genoemd.
2. Overzicht van een deel van de kantine
met rechts de vitrines voor de
verstrekking van maaltijden.
3. De caroussel met een diameter van
5 meter, waarop de tankjes gevuld
worden.
4. Kijkje in een deel van de bottelarij in
Bunnik. De lijn op de voorgrond wordt
gebruikt voor het afvullen van liter
flessen.
verpakkingsstraat maakt men ook hier
gebruik van trays en krimpfolie. Ook
kan men de blikjes in pakjes van zes
stuks vatten in een soort draagbeugel.
De blikverpakking in zijn totaliteit is
nieuw voor Bunnik, omdat tot nu toe
deze wijze van frisdrankverpakking
buiten de deur geschiedde.
Het systeem van waterbehandeling zal
ook enige opvallende vernieuwingen
ondergaan. Momenteel wordt de z.g.
waterfabriek geheel verbouwd. Het
water is afkomstig uit vier putten op
het eigen terrein, met een totale pro-
duktiecapaciteit van 360 m3 per uur.
Het water wordt, nadat het onthard en
gechloreerd is, gesplitst in produkt
water en spoelwater. Het produktwater
wordt vervolgens ontgast en gede-
chloreerd. De nieuwe waterfabriek is
vergaand geautomatiseerd.
Bij alle veranderingen mag ook nog
wel even aandacht geschonken wor
den aan de personeelskantine, die
grondig werd gemoderniseerd. Met
name is de accommodatie voor de
maaltijdverstrekking thans geheel up
to date, waardoor het mogelijk is een
breed assortiment te verstrekken. Men
werkt er met het zelfbedieningssys
teem, waarbij men met een plateau
langs de vitrines loopt en aan het
eind afrekent. De kantine heeft 140
plaatsen en wordt in verband met de
ploegendiensten dag en nacht ge
bruikt.
3
4
9