VJ Bij de foto's: 1. De deksels van de tankjes worden twee aan twee in aan kettingen bevestigde haken gehangen. Het is een wat ongebruikelijk gezicht in een bedrijf als Vrumona. Omdat deze wijze van transport veel overeenkomst vertoont met het transport van kippen in een diepvriesbedrijf, wordt dit onderdeel van de tankjeslijn door de mensen in Bunnik ook wel 'Friki' genoemd. 2. Overzicht van een deel van de kantine met rechts de vitrines voor de verstrekking van maaltijden. 3. De caroussel met een diameter van 5 meter, waarop de tankjes gevuld worden. 4. Kijkje in een deel van de bottelarij in Bunnik. De lijn op de voorgrond wordt gebruikt voor het afvullen van liter flessen. verpakkingsstraat maakt men ook hier gebruik van trays en krimpfolie. Ook kan men de blikjes in pakjes van zes stuks vatten in een soort draagbeugel. De blikverpakking in zijn totaliteit is nieuw voor Bunnik, omdat tot nu toe deze wijze van frisdrankverpakking buiten de deur geschiedde. Het systeem van waterbehandeling zal ook enige opvallende vernieuwingen ondergaan. Momenteel wordt de z.g. waterfabriek geheel verbouwd. Het water is afkomstig uit vier putten op het eigen terrein, met een totale pro- duktiecapaciteit van 360 m3 per uur. Het water wordt, nadat het onthard en gechloreerd is, gesplitst in produkt water en spoelwater. Het produktwater wordt vervolgens ontgast en gede- chloreerd. De nieuwe waterfabriek is vergaand geautomatiseerd. Bij alle veranderingen mag ook nog wel even aandacht geschonken wor den aan de personeelskantine, die grondig werd gemoderniseerd. Met name is de accommodatie voor de maaltijdverstrekking thans geheel up to date, waardoor het mogelijk is een breed assortiment te verstrekken. Men werkt er met het zelfbedieningssys teem, waarbij men met een plateau langs de vitrines loopt en aan het eind afrekent. De kantine heeft 140 plaatsen en wordt in verband met de ploegendiensten dag en nacht ge bruikt. 3 4 9

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1975 | | pagina 9