perfectie in wijnselectie Reuchlin uitgebreid met Noordbrabant, Limburg en Zeeland, Het was de tijd dat het merk Bokma zich in het westen en zuiden des lands bijzonder sterk ontwikkelde. Het was ook de tijd dat Reuchlin met twee miljoen liter de helft van de Bokma jaaromzet in Nederland voor zijn rekening nam. Een ander succesverhaal is de verkoop van Jagermeister, waarmee in 1968 een begin werd gemaakt. Reuchlin heeft de alleen-vertegenwoordiging voor Nederland van deze Duitse krui- denlik.eur, die bij onze oosterburen enorm populair is. De fabrikant, W. Mast K.G. uit Wolfenbüttel, noteerde vorig jaar een omzet van 24 miljoen flessen. Nederland blaast een stevig partijtje mee en de magische mijlpaal van één miljoen flessen 's jaars staat reeds lang te verbleken. Het afgelopen jaar boekte Reuchlin voor dit produkt een omzetstijging van 282 procent. Andere bekende dranken, die nu door Reuchlin worden geïmporteerd, zijn: Cognac Otard, vierde op de Franse exportranglijst van cognac; een aantal Seagram-produkten, zo als de whiskies Chivas Regal, Pass port en Four Roses Bourbon; Zabov, de Italiaanse eierlikeur; Ruinart champagne van Moét Chandon en Glayva, de Schotse whiskylikeur. De aloude wijnhandel is de laatste jaren weer in opbloei, waarbij de lijn- van-oudsher, 'klassieke wijnen', met de vertegenwoordiging van onder andere de bekende Franse huizen Bouchard Père et Fils en Ginestet, duidelijk wordt voortgezet. Verder zijn er de Duitse, Italiaanse en Spaanse wijnen, de befaamde Trova- dor rosé uit Portugal en eveneens met namen te noemen de aperitieven sherry en port van respectievelijk Mérito en Borges, kortom het complete assorti ment dat een klassieke wijnhandel te bieden heeft. Reuchlin beschikt over een ruim pand (3600 m2 grondoppervlak), waarin on der meer een sfeervolle ontvangstruim te de 'Bacchuszolder', is onderge bracht. Bij onze wijnhandel werken in totaal zestig mensen. Directeur is de heer J. Zellenrath, die reeds een groot aan tal jaren de belangen van dit handels huis dient, daarbij in het bijzonder ge steund door zijn kennis van en liefde voor de wijn. BIJ DE FOTO'S 1 Portret van Maarten Reuchlin, die in 1823 de Rotterdamse wijnhandel sticht te. 2 Een deel van de 'Bacchuszolder', sfeer volle ontvangstruimte in het gebouw van Reuchlin te Rotterdam. In deze ruimte wordt door het personeel ook de mid dagboterham gebruikt. 3 Het klassieke bedrijfspand van Reuchlin aan de Calandstraat in Rotterdam. Dit reeds meer dan 100 jaar oude pand werd door Reuchlin in 1953 betrokken. Op de voorgrond enkele houten wijn vaten. 4 De Duitse kruidenbitter Jagermeister, die ook in Nederland zeer populair is, wordt bij Reuchlin gebotteld en verpakt.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1974 | | pagina 13