perfectie in
wijnselectie
Reuchlin uitgebreid met Noordbrabant,
Limburg en Zeeland, Het was de tijd
dat het merk Bokma zich in het westen
en zuiden des lands bijzonder sterk
ontwikkelde. Het was ook de tijd dat
Reuchlin met twee miljoen liter de helft
van de Bokma jaaromzet in Nederland
voor zijn rekening nam.
Een ander succesverhaal is de verkoop
van Jagermeister, waarmee in 1968
een begin werd gemaakt. Reuchlin
heeft de alleen-vertegenwoordiging
voor Nederland van deze Duitse krui-
denlik.eur, die bij onze oosterburen
enorm populair is. De fabrikant, W.
Mast K.G. uit Wolfenbüttel, noteerde
vorig jaar een omzet van 24 miljoen
flessen. Nederland blaast een stevig
partijtje mee en de magische mijlpaal
van één miljoen flessen 's jaars staat
reeds lang te verbleken. Het afgelopen
jaar boekte Reuchlin voor dit produkt
een omzetstijging van 282 procent.
Andere bekende dranken, die nu door
Reuchlin worden geïmporteerd, zijn:
Cognac Otard, vierde op de Franse
exportranglijst van cognac;
een aantal Seagram-produkten, zo
als de whiskies Chivas Regal, Pass
port en Four Roses Bourbon;
Zabov, de Italiaanse eierlikeur;
Ruinart champagne van Moét
Chandon
en Glayva, de Schotse whiskylikeur.
De aloude wijnhandel is de laatste
jaren weer in opbloei, waarbij de lijn-
van-oudsher, 'klassieke wijnen', met de
vertegenwoordiging van onder andere
de bekende Franse huizen Bouchard
Père et Fils en Ginestet, duidelijk
wordt voortgezet.
Verder zijn er de Duitse, Italiaanse en
Spaanse wijnen, de befaamde Trova-
dor rosé uit Portugal en eveneens met
namen te noemen de aperitieven sherry
en port van respectievelijk Mérito en
Borges, kortom het complete assorti
ment dat een klassieke wijnhandel te
bieden heeft.
Reuchlin beschikt over een ruim pand
(3600 m2 grondoppervlak), waarin on
der meer een sfeervolle ontvangstruim
te de 'Bacchuszolder', is onderge
bracht.
Bij onze wijnhandel werken in totaal
zestig mensen. Directeur is de heer
J. Zellenrath, die reeds een groot aan
tal jaren de belangen van dit handels
huis dient, daarbij in het bijzonder ge
steund door zijn kennis van en liefde
voor de wijn.
BIJ DE FOTO'S
1 Portret van Maarten Reuchlin, die in
1823 de Rotterdamse wijnhandel sticht
te.
2 Een deel van de 'Bacchuszolder', sfeer
volle ontvangstruimte in het gebouw van
Reuchlin te Rotterdam. In deze ruimte
wordt door het personeel ook de mid
dagboterham gebruikt.
3 Het klassieke bedrijfspand van Reuchlin
aan de Calandstraat in Rotterdam. Dit
reeds meer dan 100 jaar oude pand
werd door Reuchlin in 1953 betrokken.
Op de voorgrond enkele houten wijn
vaten.
4 De Duitse kruidenbitter Jagermeister,
die ook in Nederland zeer populair is,
wordt bij Reuchlin gebotteld en verpakt.