nieuwe
'heineken
hoek'
r
BIJ DE FOTO'S
1 De nieuwe Heineken Hoek.
2 De heer A. H. Heineken in gesprek met
architect Edo Spier.
3 De autogrill, waarop men zelf het vlees
kan roosteren.
4 Overzicht van het interieur.
-J
Donderdag 21 juni werd in Amsterdam
aan het Kleine-Gartmanplantsoen de
nieuwe 'Heineken Hoek' geopend.
Deze is gevestigd in een deel van het
pand, waarin tot eind vorig jaar café
restaurant 'Moderne' was gevestigd.
Het interieur is opgebouwd uit een
aantal halfronde elementen. De ingang
is verlegd naar de lange zijde aan het
Kleine-Gartmanplantsoen. Elementaire
punten in het 'café' zijn de 'grill en
crudité', waar de bezoeker zelf zijn
spijzen kan kiezen, het open vuur
(autogrill), waarop men zelf vlees kan
roosteren, en de 'sapperij', waar men
versgeperste of gecentrifugeerde
vruchten of groentesappen kan bestel
len.
Bij binnenkomst ontvangt elke bezoe
ker een kaart, waarop de verteringen
worden aangetekend. Bij het vertrek
wordt aan een centrale kassa afgere
kend. Speciale voorzieningen werden
getroffen voor minder-valide bezoe
kers. Voor hen is een aparte ingang,
waar een kleine lift hen tot op vloer
hoogte van het café brengt. Ook is er
een speciaal toilet voor hen ingericht.
Bruin en oranje-rood zijn de overwe
gende kleuren in de 'Heineken Hoek'.
Speelse accenten worden bereikt door
elipsvormige groene banen op de brui
ne canvas wandpanelen. Een aantal
specialiteiten van de spijs- en drank-
kaart staat in sierlijke letters geschil
derd op een tweetal vensterruiten. De
nieuwe 'Heineken Hoek', die een aan
winst is voor het Leidseplein en omge
ving, werd opgezet onder architectuur
van Edo Spier.