In de omvangrijke biervocabulaire is er
één woord, dat een belangrijk stempel
drukt op ons produkt: kwaliteit. Het is
een woord, dat onverbrekelijk verbon
den is met Heineken bier.
Het is die kwaliteit van ons bier, waar
bij wij even een moment willen stil
staan. Heineken is een onderneming,
die het grote publiek van naam kent en
waarvan het in vele gevallen, uit
krante-artikelen bijvoorbeeld, iets meer
weet. Daarbij is Heineken bier een
produkt, dat zonder meer een kwali-
teitsprodukt mag worden genoemd.
Het is voor ons belangrijk onze naam
hoog te houden en de kwaliteit van
onze produkten te handhaven. Heine
ken besteedt hier dan ook bijzonder
veel aandacht aan en heeft een uit
gebreid net binnen het bedrijf ge
creëerd, dat zich bezig houdt met de
controle van de kwaliteit van het bier.
Zo heeft elke vestiging zijn Kwaliteits
dienst. Deze dienst omvat verschillen
de laboratoria, te weten het analytisch,
microbiologisch en fysisch laborato
rium. In deze afdelingen worden grond
stoffen (brouwwater, mout en hop)
en de verschillende halfprodukten
(wort, jongbier, uitgelagerd bier enz.)
onderzocht.
De controle van de Heineken gist bij
voorbeeld is een belangrijke taak van