In de omvangrijke biervocabulaire is er één woord, dat een belangrijk stempel drukt op ons produkt: kwaliteit. Het is een woord, dat onverbrekelijk verbon den is met Heineken bier. Het is die kwaliteit van ons bier, waar bij wij even een moment willen stil staan. Heineken is een onderneming, die het grote publiek van naam kent en waarvan het in vele gevallen, uit krante-artikelen bijvoorbeeld, iets meer weet. Daarbij is Heineken bier een produkt, dat zonder meer een kwali- teitsprodukt mag worden genoemd. Het is voor ons belangrijk onze naam hoog te houden en de kwaliteit van onze produkten te handhaven. Heine ken besteedt hier dan ook bijzonder veel aandacht aan en heeft een uit gebreid net binnen het bedrijf ge creëerd, dat zich bezig houdt met de controle van de kwaliteit van het bier. Zo heeft elke vestiging zijn Kwaliteits dienst. Deze dienst omvat verschillen de laboratoria, te weten het analytisch, microbiologisch en fysisch laborato rium. In deze afdelingen worden grond stoffen (brouwwater, mout en hop) en de verschillende halfprodukten (wort, jongbier, uitgelagerd bier enz.) onderzocht. De controle van de Heineken gist bij voorbeeld is een belangrijke taak van

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1972 | | pagina 12