Getapt bij mees Perstent op circuit PROOST! Voor de culinaire liefhebbers onder de Heineken-medewerkers volgt hieronder het recept voor een spe cialiteit uit Basel, de zogeheten 'Zwarte Woud Biersoep'. Ingrediënten voor 6 tot 8 personen: 3 grote uien in dunne plakjes ge sneden; 7 dl vleesbouillon; 7 dl bier; 2,5 dl zure room; 3 eetlepels boter; 1 theelepel zout; 5 dl licht geklopte eierdooiers; 2,5 dl geraspte Gruyère kaas; 6 sneetjes knoflook toast; 'n snuifje Cayenne peper. Bak de plakjes ui in boter goud bruin, waarbij men regelmatig dient te roeren. Vermeng de uitjes goed met de bloem en voeg de bouillon en het bier toe. Laat dit 15 minuten op een laag pitje sud deren. Vermeng intussen de zure room, de eierdooiers, het zout en de Cayenne peper in een schaal. Voeg hier wat warme soep bij, roer goed en voeg deze substantie al roerend bij de soep. Verwarm de soep opnieuw zonder deze evenwel te laten koken. Dit gerecht kan geserveerd worden met de Gruyère kaas en sneetjes toast, hetzij apart, hetzij in de soep. Eet smakelijk! Gijs van Lennep, de Nederlandse au tocoureur die zo'n voortreffelijk debuut gemaakt heeft tijdens de Formule I race op het Circuit van Zandvoort, werd na afloop door vele journalisten geïnterviewd. Dat gebeurde in het Heineken Perscentrum, dat wij ook dit jaar weer tijdens de Grand Prix hadden ingericht. met zijn camera het voeden van de jonge meesjes, die zich in een krat genesteld hadden, gadegeslagen. Het leverde een mees-terlijk plaatje op. Dat een Heineken-krat ook bij een mees getapt is, bewees de heer J. A. Verweij uit Zwolle, die ons bijgaande foto toestuurde. Urenlang heeft hij

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1971 | | pagina 22