Getapt bij mees
Perstent
op
circuit
PROOST!
Voor de culinaire liefhebbers onder
de Heineken-medewerkers volgt
hieronder het recept voor een spe
cialiteit uit Basel, de zogeheten
'Zwarte Woud Biersoep'.
Ingrediënten voor 6 tot 8 personen:
3 grote uien in dunne plakjes ge
sneden;
7 dl vleesbouillon;
7 dl bier;
2,5 dl zure room;
3 eetlepels boter;
1 theelepel zout;
5 dl licht geklopte eierdooiers;
2,5 dl geraspte Gruyère kaas;
6 sneetjes knoflook toast;
'n snuifje Cayenne peper.
Bak de plakjes ui in boter goud
bruin, waarbij men regelmatig
dient te roeren. Vermeng de uitjes
goed met de bloem en voeg de
bouillon en het bier toe. Laat dit
15 minuten op een laag pitje sud
deren. Vermeng intussen de zure
room, de eierdooiers, het zout en
de Cayenne peper in een schaal.
Voeg hier wat warme soep bij,
roer goed en voeg deze substantie
al roerend bij de soep. Verwarm
de soep opnieuw zonder deze
evenwel te laten koken. Dit gerecht
kan geserveerd worden met de
Gruyère kaas en sneetjes toast,
hetzij apart, hetzij in de soep.
Eet smakelijk!
Gijs van Lennep, de Nederlandse au
tocoureur die zo'n voortreffelijk debuut
gemaakt heeft tijdens de Formule I
race op het Circuit van Zandvoort,
werd na afloop door vele journalisten
geïnterviewd. Dat gebeurde in het
Heineken Perscentrum, dat wij ook
dit jaar weer tijdens de Grand Prix
hadden ingericht.
met zijn camera het voeden van de
jonge meesjes, die zich in een krat
genesteld hadden, gadegeslagen. Het
leverde een mees-terlijk plaatje op.
Dat een Heineken-krat ook bij een
mees getapt is, bewees de heer J. A.
Verweij uit Zwolle, die ons bijgaande
foto toestuurde. Urenlang heeft hij