UIT EN THUIS ANDERE NAAM ZOMAAR MENSEN OP DE TV T. KLEIN W. HIRT in vernieuwde kantine Warme maaitijden MEER IJZERS IN HET VUUR APPLAUS VOOR SPRINGRUITERS met pensioen Vrijdag 6 maart werd zonder enig officieel vertoon de geheel vernieuwde en gemoderniseerde bedrijfskantine van de Rotter damse brouwerij in gebruik ge nomen. De restauratie betekent een duidelijke verbetering van de oude situatie. Voorheen was de 160 m2 grote ruimte door het ontbreken van een plafond, de grote hoogte (bijna zes me ter), de betonnen vloer en de stenen pilaren, bepaald niet ge zellig te noemen. Metamorfose Bij de modernisering is een akoestisch systeemplafond op een hoogte van meter in gebracht, zijn de wanden en pilaren met een speciale effect- verf bespoten en werd op de bestaande vloer een 5 centime ter dikke zand/cementlaag aan gebracht. Daarop kwam lino leum vloerbedekking te liggen. Het plafond kreeg een inge bouwde verlichting, terwijl ver der de verwarming en de venti latie een totale vernieuwing on dergingen. In het geheel gemo derniseerde interieur kwam nieuw meubilair, dat bestaat uit 23 grote tafels met elk zes stoe len. Zonder overdrijving mag Het heeft er bijna naar uit gezien, dat Heineken al zijn briefpapier, waarop als adres 2e Weteringplantsoen 21, Amsterdam staat vermeld, zou moeten vernietigen. Maar zo'n vaart loopt het gelukkig niet. Bij de gemeenteraad is na melijk een voorstel ingediend om het zuid-oostelijke deel van het Weteringplantsoen met ingang van 2 mei om te dopen in H. M. van Rand wijkplantsoen. Bij navraag bleek ons echter dat men slechts de vóór ons hoofdkantoor liggende speel tuin, het wandelpad langs het water, en het plantsoen met de fontijn op het oog had voor bovengenoemde naamsverandering. De straat vóór het hoofdkantoor heeft men doelbewust buiten de wijziging gehouden. gesteld worden dat de bedrijfs kantine door de modernisering een totale metamorfose heeft ondergaan. Tegelijk met de ingebruikneming van de nieuwe kantine is ook de mogelijkheid tot het ver strekken van warme maaltijden volgens het Iglo-d iepvries- systeem gerealiseerd. Bij het keukentje van de kantine is zo wel een diepvriesinstallatie als een oven geplaatst. In deze oven kunnen in één keer 72 maal tijden van -25° C in een half uur tot (maximaal) 160° C ver hit worden. Vanuit deze installatie kunnen de maaltijden (er is keus uit verschillende gerechten) ook over de andere kantines van de Rotterdamse vestiging gedistri bueerd worden. Naar wij ver namen (en ook zelf ondervon den hebben) op de dag van de ingebruikneming van de kantine, toen aan ruim zestig medewer kers uit diverse geledingen van het bedrijf een 'proef' maaltijd werd geserveerd, zijn de di verse menu's bijzonder goed in de smaak gevallen. AMSTEL Regelmatig ziet u op televisie reklame-uitingen van Heineken, Amstel en Vrumona. Om u een inzicht te geven in de frequentie en u tevens attent te maken op de tijdstippen en zenders, waar op deze reklame wordt uitge zonden, publiceren wij vanaf he den elke veertien dagen een overzicht van deze uitzendingen. Voor of na April Merk Zender journaal van wo. 1 do. 2 vr. 3 za. 4 Pepsi Heineken Si-Si Heineken Amstel Seven Up Heineken B 3 Si-Si Amstel Heineken Pepsi ma. 13 B 3 Royal Club do. 16 Heineken Seven Up zo. 5 wo. 8 do. 9 vr. 10 za. 11 na 20 uur na 19 uur voor 19 uur voor 20 uur na 20 uur voor 20 uur voor 20 uur na 19 uur na 20 uur voor 19 uur na 20 uur voor 19 uur na 19 uur na 19 uur voor 19 uur voor 19 uur IN MEMORIAM Op 24 maart is in de leeftijd van 81 jaar overleden de heer T. Klein. Toen hij na het bereiken van de 65-jarige leeftijd op 1 ja nuari 1954 werd gepensio neerd, was hij bijna 50 jaar werkzaam op de afdeling Expeditie te Amsterdam. Veien van ons zullen de heer Klein hebben gekend als de man van het retourbier en het 'bokkenboekje'. Dat hij moge rusten in vrede. De bedrijfsbrandweer van Hei neken in Den Bosch begint steeds meer een exclusief korps te worden. Vorig jaar werd het twintig man tellende team van commandant WF. van de Luur door een voortreffelijke aanpak tweede in de landelijke finale van de wedstrijden voor be- aan het duwtje, dat de brand weercommandant van Den Bosch, met wie hij goed be vriend is, hem een half jaar ge leden heeft gegeven. Overigens is de heer Van de Luur een brandweerman in hart en nieren, want reeds meer dan 12 jaar maakt hij deel uit van de bedrijfsbrandweer van Hei neken. Eerst ongeveer 5 jaar in Rotterdam en nu al 8 jaar als comandant in Den Bosch. Het gebeurt echter maar hoogst zel den, dat hij op eigen terrein behoeft op te treden en meestal dan nog voor heel kleine geval letjes. De mogelijkheid bestaat echter ook dat de brandweer van Den Bosch een beroep op het brouwerijkorps doet en dan staat men vanzelfsprekend ook paraat. Brand of geen brand, het Hei- neken-korps zal in ieder geval weer in aktie komen tijdens de provinciale wedstrijden voor be drijfsbrandweerkorpsen, welke eind april worden gehouden. Daarbij kan de heer van de Luur wellicht veel van het on langs geleerde in de praktijk brengen. Ovationeel applaus klonk zater dagavond 7 maart j.l. in de Brabanthallen te 's-Hertogen- bosch, waar het Internationaal Puissance Spingconcours om de Grote Prijs van Brabant, aan geboden door Heineken's Bier brouwerij Maatschappij N.V., was beëindigd met in de laatste barrage een adembenemend duel om de eerste plaats tussen Alwin Schockemöhle met Wim pel III, Bernard Geneste met Odeon en Harvey Smith met O'Malley. Het eindesultaat was een ge deelde eerste plaats voor Ber nard Geneste en Harvey Smith en een derde plaats voor de op dit vierde Indoor Brabant zo suksesvolle duitse ruiter Alwin Schockemöhle. De heer WKloppenburg over handigde Harvey Smith de door Heineken beschikbaar gestelde pul. Na afloop van het concours om de Grote Prijs van Brabant werd in de kantine van de Bos sche brouwerij een party ge houden voor ruiters en officials. Woensdag 18 maart bereikte de heer W. Hirt uit Rotterdam de pensioengerechtigde leeftijd. Wegens persoonlijke omstandig heden werd hieraan niet op de gebruikelijke wijze aandacht be steed. Wij willen echter niet na laten hier in het kort iets te vertellen over het bijna 50-jarige dienstverband van de heer Hirt bij Heineken. Op 30 mei 1921 begon hij zijn loopbaan op de bok van de wagen waarmee destijds het bier werd vervoerd. Toen de eerste vrachtwagens versche nen, verwisselde hij zijn plaats op de bok voor een plaats ach ter het stuur. Zodoende heeft hij van zeer nabij de gehele ont wikkeling van het biertransport kunnen meemaken. Kwaliteiten Tot november 1964 heeft hij zich een bekwaam Heineken- chauffeur betoond. Daarna werd hem, in eerste instantie om ge zondheidsredenen, doch niet in het minst om zijn administra tieve kwaliteiten, een werkkring op kantoor aangeboden, waar hij de laatste jaren heeft kun nen bewijzen ook in een minder ambulante functie op zijn plaats te zijn. De heer Hirt heeft altijd een zwak voor voetballen gehad, waarbij natuurlijk ook de voet balclub van Heineken Rotter dam was gebaat. Tevens is hij al een ruim aantal jaren enthou siast lid van de bridgeclub Rot terdam. Met hem nemen wij af scheid van een gewaardeerd medewerker. Wij wensen hem toe dat hij nog lang van zijn welverdiende rust zal mogen ge nieten. 5 drijfsbrandweerkorpsen in Ne derland, ditmaal is het de heer Van de Luur zélf die voor een opmerkelijke prestatie zorgde. Op 6 maart behaalde deze chef van de Mechanische Werkplaats in Den Bosch namelijk als eerste 'niet beroeps' brandweer man in Nederland het certificaat instructeur van de Stichting Brandweeropleiding Nederland. 'Het gaat hier', zo vertelt de heer Van de Luur, 'om de in structeurs 'nieuwe stijl', die thans overal in het land volgens een na december 1968 opge steld programma les kunnen ge ven. Voorheen waren de les programma's overal in het land verschillendwaardoor het ook praktisch onmogelijk was een uniform examen af te nemen. Nu is b.v. les 15 in Groningen gelijk aan de stof van les 15 in Maastricht' Hoewel de heer Van de Luur nu gerechtigd is tot het geven van theorie- en praktijklessen aan brandweerpersoneel met de ran gen brandwacht 2e klas, brand wacht Ie klas en hoofd brand wacht, is het niet zijn bedoeling om een vast lesrooster af te werken. 'Ik heb de cursus ge volgd uit liefhebberij en zal hoogstens eens een keer insprin gen als men omhoog zit', ver telt hij. Dat hij als enige 'niet beroeps' brandweerman dit bre vet gehaald heeft, schrijft Van de Luur voor een goed deel toe Na 49 jaar Heineken

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1970 | | pagina 5