UIT EN THUIS
ANDERE NAAM
ZOMAAR MENSEN
OP DE TV
T. KLEIN
W. HIRT
in vernieuwde kantine
Warme maaitijden
MEER IJZERS
IN HET VUUR
APPLAUS VOOR
SPRINGRUITERS
met pensioen
Vrijdag 6 maart werd zonder
enig officieel vertoon de geheel
vernieuwde en gemoderniseerde
bedrijfskantine van de Rotter
damse brouwerij in gebruik ge
nomen. De restauratie betekent
een duidelijke verbetering van
de oude situatie. Voorheen was
de 160 m2 grote ruimte door
het ontbreken van een plafond,
de grote hoogte (bijna zes me
ter), de betonnen vloer en de
stenen pilaren, bepaald niet ge
zellig te noemen.
Metamorfose
Bij de modernisering is een
akoestisch systeemplafond op
een hoogte van meter in
gebracht, zijn de wanden en
pilaren met een speciale effect-
verf bespoten en werd op de
bestaande vloer een 5 centime
ter dikke zand/cementlaag aan
gebracht. Daarop kwam lino
leum vloerbedekking te liggen.
Het plafond kreeg een inge
bouwde verlichting, terwijl ver
der de verwarming en de venti
latie een totale vernieuwing on
dergingen. In het geheel gemo
derniseerde interieur kwam
nieuw meubilair, dat bestaat uit
23 grote tafels met elk zes stoe
len. Zonder overdrijving mag
Het heeft er bijna naar uit
gezien, dat Heineken al zijn
briefpapier, waarop als adres
2e Weteringplantsoen 21,
Amsterdam staat vermeld,
zou moeten vernietigen. Maar
zo'n vaart loopt het gelukkig
niet.
Bij de gemeenteraad is na
melijk een voorstel ingediend
om het zuid-oostelijke deel
van het Weteringplantsoen
met ingang van 2 mei om te
dopen in H. M. van Rand
wijkplantsoen.
Bij navraag bleek ons echter
dat men slechts de vóór ons
hoofdkantoor liggende speel
tuin, het wandelpad langs
het water, en het plantsoen
met de fontijn op het oog
had voor bovengenoemde
naamsverandering. De straat
vóór het hoofdkantoor heeft
men doelbewust buiten de
wijziging gehouden.
gesteld worden dat de bedrijfs
kantine door de modernisering
een totale metamorfose heeft
ondergaan.
Tegelijk met de ingebruikneming
van de nieuwe kantine is ook
de mogelijkheid tot het ver
strekken van warme maaltijden
volgens het Iglo-d iepvries-
systeem gerealiseerd. Bij het
keukentje van de kantine is zo
wel een diepvriesinstallatie als
een oven geplaatst. In deze oven
kunnen in één keer 72 maal
tijden van -25° C in een half
uur tot (maximaal) 160° C ver
hit worden.
Vanuit deze installatie kunnen
de maaltijden (er is keus uit
verschillende gerechten) ook
over de andere kantines van de
Rotterdamse vestiging gedistri
bueerd worden. Naar wij ver
namen (en ook zelf ondervon
den hebben) op de dag van de
ingebruikneming van de kantine,
toen aan ruim zestig medewer
kers uit diverse geledingen van
het bedrijf een 'proef' maaltijd
werd geserveerd, zijn de di
verse menu's bijzonder goed in
de smaak gevallen.
AMSTEL
Regelmatig ziet u op televisie
reklame-uitingen van Heineken,
Amstel en Vrumona. Om u een
inzicht te geven in de frequentie
en u tevens attent te maken op
de tijdstippen en zenders, waar
op deze reklame wordt uitge
zonden, publiceren wij vanaf he
den elke veertien dagen een
overzicht van deze uitzendingen.
Voor of na
April Merk Zender journaal van
wo. 1
do. 2
vr. 3
za. 4
Pepsi
Heineken
Si-Si
Heineken
Amstel
Seven Up
Heineken
B 3
Si-Si
Amstel
Heineken
Pepsi
ma. 13 B 3
Royal Club
do. 16 Heineken
Seven Up
zo. 5
wo. 8
do. 9
vr. 10
za. 11
na 20 uur
na 19 uur
voor 19 uur
voor 20 uur
na 20 uur
voor 20 uur
voor 20 uur
na 19 uur
na 20 uur
voor 19 uur
na 20 uur
voor 19 uur
na 19 uur
na 19 uur
voor 19 uur
voor 19 uur
IN MEMORIAM
Op 24 maart is in de leeftijd
van 81 jaar overleden de
heer T. Klein.
Toen hij na het bereiken van
de 65-jarige leeftijd op 1 ja
nuari 1954 werd gepensio
neerd, was hij bijna 50 jaar
werkzaam op de afdeling
Expeditie te Amsterdam.
Veien van ons zullen de heer
Klein hebben gekend als de
man van het retourbier en
het 'bokkenboekje'.
Dat hij moge rusten in vrede.
De bedrijfsbrandweer van Hei
neken in Den Bosch begint
steeds meer een exclusief korps
te worden. Vorig jaar werd het
twintig man tellende team van
commandant WF. van de Luur
door een voortreffelijke aanpak
tweede in de landelijke finale
van de wedstrijden voor be-
aan het duwtje, dat de brand
weercommandant van Den
Bosch, met wie hij goed be
vriend is, hem een half jaar ge
leden heeft gegeven.
Overigens is de heer Van de
Luur een brandweerman in hart
en nieren, want reeds meer dan
12 jaar maakt hij deel uit van
de bedrijfsbrandweer van Hei
neken. Eerst ongeveer 5 jaar in
Rotterdam en nu al 8 jaar als
comandant in Den Bosch. Het
gebeurt echter maar hoogst zel
den, dat hij op eigen terrein
behoeft op te treden en meestal
dan nog voor heel kleine geval
letjes. De mogelijkheid bestaat
echter ook dat de brandweer
van Den Bosch een beroep op
het brouwerijkorps doet en dan
staat men vanzelfsprekend ook
paraat.
Brand of geen brand, het Hei-
neken-korps zal in ieder geval
weer in aktie komen tijdens de
provinciale wedstrijden voor be
drijfsbrandweerkorpsen, welke
eind april worden gehouden.
Daarbij kan de heer van de
Luur wellicht veel van het on
langs geleerde in de praktijk
brengen.
Ovationeel applaus klonk zater
dagavond 7 maart j.l. in de
Brabanthallen te 's-Hertogen-
bosch, waar het Internationaal
Puissance Spingconcours om de
Grote Prijs van Brabant, aan
geboden door Heineken's Bier
brouwerij Maatschappij N.V.,
was beëindigd met in de laatste
barrage een adembenemend
duel om de eerste plaats tussen
Alwin Schockemöhle met Wim
pel III, Bernard Geneste met
Odeon en Harvey Smith met
O'Malley.
Het eindesultaat was een ge
deelde eerste plaats voor Ber
nard Geneste en Harvey Smith
en een derde plaats voor de op
dit vierde Indoor Brabant zo
suksesvolle duitse ruiter Alwin
Schockemöhle.
De heer WKloppenburg over
handigde Harvey Smith de door
Heineken beschikbaar gestelde
pul.
Na afloop van het concours om
de Grote Prijs van Brabant
werd in de kantine van de Bos
sche brouwerij een party ge
houden voor ruiters en officials.
Woensdag 18 maart bereikte
de heer W. Hirt uit Rotterdam
de pensioengerechtigde leeftijd.
Wegens persoonlijke omstandig
heden werd hieraan niet op de
gebruikelijke wijze aandacht be
steed. Wij willen echter niet na
laten hier in het kort iets te
vertellen over het bijna 50-jarige
dienstverband van de heer Hirt
bij Heineken.
Op 30 mei 1921 begon hij zijn
loopbaan op de bok van de
wagen waarmee destijds het
bier werd vervoerd. Toen de
eerste vrachtwagens versche
nen, verwisselde hij zijn plaats
op de bok voor een plaats ach
ter het stuur. Zodoende heeft
hij van zeer nabij de gehele ont
wikkeling van het biertransport
kunnen meemaken.
Kwaliteiten
Tot november 1964 heeft hij
zich een bekwaam Heineken-
chauffeur betoond. Daarna werd
hem, in eerste instantie om ge
zondheidsredenen, doch niet in
het minst om zijn administra
tieve kwaliteiten, een werkkring
op kantoor aangeboden, waar
hij de laatste jaren heeft kun
nen bewijzen ook in een minder
ambulante functie op zijn plaats
te zijn.
De heer Hirt heeft altijd een
zwak voor voetballen gehad,
waarbij natuurlijk ook de voet
balclub van Heineken Rotter
dam was gebaat. Tevens is hij
al een ruim aantal jaren enthou
siast lid van de bridgeclub Rot
terdam. Met hem nemen wij af
scheid van een gewaardeerd
medewerker. Wij wensen hem
toe dat hij nog lang van zijn
welverdiende rust zal mogen ge
nieten.
5
drijfsbrandweerkorpsen in Ne
derland, ditmaal is het de heer
Van de Luur zélf die voor een
opmerkelijke prestatie zorgde.
Op 6 maart behaalde deze chef
van de Mechanische Werkplaats
in Den Bosch namelijk als
eerste 'niet beroeps' brandweer
man in Nederland het certificaat
instructeur van de Stichting
Brandweeropleiding Nederland.
'Het gaat hier', zo vertelt de
heer Van de Luur, 'om de in
structeurs 'nieuwe stijl', die
thans overal in het land volgens
een na december 1968 opge
steld programma les kunnen ge
ven. Voorheen waren de les
programma's overal in het land
verschillendwaardoor het ook
praktisch onmogelijk was een
uniform examen af te nemen.
Nu is b.v. les 15 in Groningen
gelijk aan de stof van les 15 in
Maastricht'
Hoewel de heer Van de Luur nu
gerechtigd is tot het geven van
theorie- en praktijklessen aan
brandweerpersoneel met de ran
gen brandwacht 2e klas, brand
wacht Ie klas en hoofd brand
wacht, is het niet zijn bedoeling
om een vast lesrooster af te
werken. 'Ik heb de cursus ge
volgd uit liefhebberij en zal
hoogstens eens een keer insprin
gen als men omhoog zit', ver
telt hij. Dat hij als enige 'niet
beroeps' brandweerman dit bre
vet gehaald heeft, schrijft Van
de Luur voor een goed deel toe
Na 49 jaar Heineken