Nieuw Heineken fustbiersysteem
Belangrijke
vooruitgang
op het gebied
van de
service
aan onze
horeca-afnemers,
constante
tapkwaliteit
en
arbeidsmethoden
Rotterdam. In de afgelopen maand augustus heeft Heineken als eerste Neder
landse brouwerij een geheel nieuw fustbiersysteem geïntroduceerd. We
schrijven 'geheel nieuw' en bedoelen daarmee niet een min of meer grondige
wijziging of verbetering van het huidige systeem, maar een totaal nieuwe
opzet, die een zeer belangrijke vooruitgang betekent op het gebied van het
fust zelf, van het gebruik ervan door de horeca-afnemer en van de verwerking
ervan op de brouwerij.
Bij de invoering van het nieuwe systeem heeft centraal gestaan de wens het
dienstbetoon aan de klant op te voeren, daarnaast verzekerd te zijn van een
constante tapkwaliteit bij het serveren van ons produkt in horecabedrijven
en tevens de mogelijkheid te benutten van een geheel geautomatiseerde
produktiegang op de brouwerij.
In het systeem draait alles om het nieuwe Heineken fust. Dit herbergt
letterlijk de mogelijkheid in zich tot steriele behandeling, door de inge
bouwdetapstang. Hierdoor wordt de service aan de klant direct en indirect
in belangrijke mate verhoogd. Direct, omdat het aanslaan van het nieuwe
Heineken vat zeer gemakkelijk is (in een handomdraai kan worden uitgevoerd),
in tegenstelling tot de conventionele handeling, die tamelijk omslachtig is en
de nodige routine vereist.
Indirect, omdat door de steriele behandeling de constante tapkwaliteit van ons
bier óók op het verkooppunt verzekerd is, aangezien daar de mogelijkheid
van het gebruik van niet steriele tapstangen is uitgesloten.
Ook bij de verwerking van de nieuwe vaten op de brouwerij kan van een
vooruitgang worden gesproken, omdat het moderne vulsysteem met zijn ver
doorgevoerde mechanisering de zware, lichamelijke arbeid naar de verleden
tijd heeft verwezen.