Nieuw Heineken fustbiersysteem Belangrijke vooruitgang op het gebied van de service aan onze horeca-afnemers, constante tapkwaliteit en arbeidsmethoden Rotterdam. In de afgelopen maand augustus heeft Heineken als eerste Neder landse brouwerij een geheel nieuw fustbiersysteem geïntroduceerd. We schrijven 'geheel nieuw' en bedoelen daarmee niet een min of meer grondige wijziging of verbetering van het huidige systeem, maar een totaal nieuwe opzet, die een zeer belangrijke vooruitgang betekent op het gebied van het fust zelf, van het gebruik ervan door de horeca-afnemer en van de verwerking ervan op de brouwerij. Bij de invoering van het nieuwe systeem heeft centraal gestaan de wens het dienstbetoon aan de klant op te voeren, daarnaast verzekerd te zijn van een constante tapkwaliteit bij het serveren van ons produkt in horecabedrijven en tevens de mogelijkheid te benutten van een geheel geautomatiseerde produktiegang op de brouwerij. In het systeem draait alles om het nieuwe Heineken fust. Dit herbergt letterlijk de mogelijkheid in zich tot steriele behandeling, door de inge bouwdetapstang. Hierdoor wordt de service aan de klant direct en indirect in belangrijke mate verhoogd. Direct, omdat het aanslaan van het nieuwe Heineken vat zeer gemakkelijk is (in een handomdraai kan worden uitgevoerd), in tegenstelling tot de conventionele handeling, die tamelijk omslachtig is en de nodige routine vereist. Indirect, omdat door de steriele behandeling de constante tapkwaliteit van ons bier óók op het verkooppunt verzekerd is, aangezien daar de mogelijkheid van het gebruik van niet steriele tapstangen is uitgesloten. Ook bij de verwerking van de nieuwe vaten op de brouwerij kan van een vooruitgang worden gesproken, omdat het moderne vulsysteem met zijn ver doorgevoerde mechanisering de zware, lichamelijke arbeid naar de verleden tijd heeft verwezen.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1967 | | pagina 4