Heineken op de wereldtentoonstelling
Tijdens het bezoek van de
heer Heineken (rechts) aan
de Wereldtentoonstelling
werd onder meer deze foto
gemaakt. Mevrouw Neder-
lof en onze agent in Cana
da, de heer A. V. Sainsbury
completeren deze all-Heine-
ken olaat.
Voor Heineken is de World Fair een belangrijke mani
festatie geworden. Eind juli waren reeds ruim 25.000.000
bezoekers geregistreerd en voordat de Expo op 29 okto
ber a.s. haar poorten zal sluiten worden er nog 25.000.000
verwacht. De grootste belangstelling gaat natuurlijk uit
naar de paviljoens van Amerika en Rusland, maar
ook Nederland mag niet mopperen. Eind juli hadden
1.500.000 bezoekers onze inzending bezocht, dat is 6
van het totale aantal. Als men bedenkt, dat er meer
dan 100 inzendingen zijn, is dit bepaald gunstig te
noemen.
U vraagt zich natuurlijk af wat Heineken met dit alles
te maken heeft.
Wel, ons bier krijgt op de Fair ook de nodige aandacht.
Er zijn namelijk niet minder dan 40 verkooppunten,
waar ons bier verkrijgbaar is, terwijl ook speciale Hei
neken Expoviltjes en -servetjes worden gebruikt. De
publiciteitswaarde daarvan mag niet worden onderschat.
Dit geldt ook voor de receptie ter gelegenheid van de
officiële opening van het Nederlandse paviljoen door
H.M. de Koningin, toen Heineken het enige bier was,
dat werd geschonken.
Maar er was meer.
Ook de heer Heineken was op 17 en 18 mei op de
openingsdagen aanwezig, evenals de heer Nederlof, van
onze exportafdeling. Daarvan werd gebruik gemaakt
om een intensieve publiciteitsactiviteit te ontwikke
len. Er was op 17 mei een perslunch in de Auberge
du Vieux St. Gabriel, een restaurant in Oud-Montreal,
waar mevrouw Nederlof in nationaal kostuum meer
dan 30 journalisten ontving met voor elk een doos
Heineken glazen. De mededelingen, die de heer Heine
ken bij die gelegenheid verstrekte, leverden artikelen en
foto's op in een aantal belangrijke Canadese bladen.
De tv en de radio toonden ook veel interesse in het be
zoek van de heer Heineken.
Zo was hij te gast in het zeer populaire Franstalige kleu-
ren-tv-programma „Toast et Café", waar hij ongeveer 15
minuten geïnterviewd werd. Onmiddellijk daarna werd
hem een Franstalig radio-interview afgenomen door
C.F.T.M. Radio. Een tweede radio-interview door Radio
Canada vond plaats tijdens de bovengenoemde pers-
lunch, terwijl op de middag van dezelfde dag een
C.B.C. zwart-wit tv-interview van ongeveer 7 minuten
volgde in het actualiteitenprogramma „Aujourd'hui",
dat een zeer grote kijkdichtheid heeft.
De 18e mei interviewde Doris Clark van C.J.A.D., het
belangrijkste Engelstalige radiostation van Montreal,
de heer Heineken. Deze heeft de zeer indringende onder
vragingen, waaraan hij zich onderwierp, goed door
staan. Daarbij zag hij kans om naast de beantwoording
van persoonlijke vragen, ook tal van wetenswaardig
heden over onze onderneming en ons produkt te ver
tellen, waardoor deze sterk onder de aandacht zijn
gekomen. Een typisch symptoom daarvan is, dat de dag
na een der interviews onze agent door een restaurant
buiten Montreal werd opgebeld, dat ons bier wenste
te betrekken.
Al met al kan Heineken met tevredenheid op de Expo
1967 terugzien.
1