DE MOLEN VAN SLUIS ROTTERDAM MIDDELHARNIS NUMANSDORP THOLEN MIODELBURG ROOSENDAAL j BERGEN OP ZOOM VLISSINGEN BRESKENS ,SLUIS TERNEUZEN o) HULST SAS VAN GENT ANTWERPEN Van de opening van de Oosterscheldebrug, de nieuwe schakel in de verbinding tussen Zeeland en de Randstad Holland, zullen ongetwijfeld ook vele horecabedrijven extra profijt ondervinden. Een van die bedrijven is De Molen van Sluis, gevestigd in het gelijknamige plaatsje in Zeeuws-Vlaanderen. Het is een rotisserie die medio 1965 haar deuren opende in het gedeelte gelijkvloers van de uit 1739 daterende en na de oorlog gerestaureerde stenen balie molen De Brak. Het restaurant, dat daardoor een geheel eigen sfeer heeft, biedt plaats aan ruim veertig gasten. Exploitant is de heer W. F. M. van Enschot, vroeger chef-kok bij enkele gerenommeerde Rotterdamse bedrij ven. Behalve allerlei lekkernijen op culinair gebied is er vanzelfsprekend ook het meest getapte bier ver krijgbaar. Een extra attractie vormt de molen zelf die nog steeds werkt, zodat de bezoekers met eigen ogen het malen van graan kunnen aanschouwen. In de korte tijd van zijn bestaan heeft het restaurant grote bekendheid gekregen, zowel in binnen- als in buitenland. Vooral na de opening van de Oosterschelde brug is De Molen van Sluis een ideaal rustpunt gewor den voor de Belgische en Franse toeristen die via de kuststreek ons land binnenkomen. Foto rechts boven: De uit 1739 daterende en na de oor log weer in zijn oude glorie herstelde stenen baliemolen De Brak in Sluis. Medio 1965 werd in het gedeelte gelijkvloers de rotisserie De Molen van Sluis ge opend. (Foto's O. de Milliano) Foto rechts: Een gedeelte van het sfeerrijke interieur. 31

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1966 | | pagina 33