:UR VOOR HEINEKEN DIRECTIEMEDEDELING Een eventueel onaangenaam effect van de betrekkelijk grote lengte ten opzichte van de breedte is voorkomen door een gebroken dakvorm toe te passen. De eisen, dat de kantine, ondanks de beperkte ruimte een royale accommo datie moet bieden, heeft aanleiding gegeven tot een nieuwe opzet, name lijk een gedeeltelijke automatisering. Een bijkomend voordeel hiervan is, dat ervaring kan worden opgedaan met een nieuwe ontwikkeling, die in steeds sneller tempo zijn invloed zal gaan doen gelden. Het ziet er naar uit, dat de auto matisering, mits op de juiste wijze Het keukentje. Dr. J. P. TON, voorzitter Genootschap voor Reclame Op de algemene ledenvergadering van bet Genootschap voor Reclame, die don derdag 6 januari jl. in Amsterdam werd gehouden, is dr. P. Ton, lid van de raad van bestuur van Heineken's Bier brouwerij Maatschappij N.V., benoemd tot voorzitter. Hij is als zodanig de opvolger van jhr. W. van Andringa de Kempenaer, die deze functie twaalf jaar bekleedde. Zo werd naast de automatenwand, die zodanig ontworpen is dat het technische aspect van de apparatuur zo weinig mogelijk opvalt, een com pact keukentje ingericht, waarin, tot op zekere hoogte, aan aanvullende bijzondere wensen zal kunnen worden tegemoetgekomen. Een telefooncel en een geluidsinstal latie dienen om het gerief te verhogen. De leiding door een ervaren vakman zal een garantie zijn, dat de exploi tatie van de kantine, die gebaseerd is op het systeem van zelfbediening, een succes zal worden. Het ontwerp voor deze zelfbedie ningskantine was van de hand van ir. J. A. I. M. van Nierop, hoofd van ons bouwbureau horeca. De automatenwand, links van de ingang. Er is een ruime keus uit dranken en etenswaren. toegepast, een grote invloed zal gaan krijgen op het horecabedrijf, dat door tekort aan vakbekwaam personeel enerzijds en de hoge lasten anderzijds in het algemeen in een moeilijke situatie is geraakt. De ervaringen in de bouw en exploi tatie van deze kantine opgedaan en nog op te doen, zullen ongetwijfeld waardevol kunnen zijn bij de bepa ling van het beleid en bij de uitvoe ring van de adviserende taak van Heineken in het horecabedrijf. Het was de wens van de raad van bestuur en van de directie de kantine zodanig te bouwen en in te richten, dat deze door de beschikbare accom modatie, de sfeer en de verzorging een aangenaam en ontspannend ver blijf gedurende de lunchpauze zal verzekeren. Ir. H. A. van de Stadt, chef technische dienst te 's-Herto- genbosch, zal op eigen verzoek onze vennootschap op 1 april 1966 verlaten. Ir. Chr. de Vlieger wordt met ingang van 1 maart 1966 over geplaatst naar 's-Hertogen- bosch, alwaar hij op 1 april 1966 de functie van chef tech nische dienst zal gaan ver vullen. De heer C. Ham wordt met in gang van 1 maart 1966 tijde lijk benoemd tot chef technische dienst te Amsterdam. In verband daarmede is hij reeds op 14 februari 1966 in Amsterdam gedetacheerd, een en ander in overleg met de directie van Heineken Tech nisch Beheer N.V. 21

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1966 | | pagina 23