:UR VOOR HEINEKEN
DIRECTIEMEDEDELING
Een eventueel onaangenaam effect
van de betrekkelijk grote lengte ten
opzichte van de breedte is voorkomen
door een gebroken dakvorm toe te
passen.
De eisen, dat de kantine, ondanks de
beperkte ruimte een royale accommo
datie moet bieden, heeft aanleiding
gegeven tot een nieuwe opzet, name
lijk een gedeeltelijke automatisering.
Een bijkomend voordeel hiervan is,
dat ervaring kan worden opgedaan
met een nieuwe ontwikkeling, die in
steeds sneller tempo zijn invloed zal
gaan doen gelden.
Het ziet er naar uit, dat de auto
matisering, mits op de juiste wijze
Het keukentje.
Dr. J. P. TON, voorzitter
Genootschap voor Reclame
Op de algemene ledenvergadering van
bet Genootschap voor Reclame, die don
derdag 6 januari jl. in Amsterdam werd
gehouden, is dr. P. Ton, lid van de
raad van bestuur van Heineken's Bier
brouwerij Maatschappij N.V., benoemd
tot voorzitter. Hij is als zodanig de
opvolger van jhr. W. van Andringa de
Kempenaer, die deze functie twaalf jaar
bekleedde.
Zo werd naast de automatenwand,
die zodanig ontworpen is dat het
technische aspect van de apparatuur
zo weinig mogelijk opvalt, een com
pact keukentje ingericht, waarin, tot
op zekere hoogte, aan aanvullende
bijzondere wensen zal kunnen worden
tegemoetgekomen.
Een telefooncel en een geluidsinstal
latie dienen om het gerief te verhogen.
De leiding door een ervaren vakman
zal een garantie zijn, dat de exploi
tatie van de kantine, die gebaseerd
is op het systeem van zelfbediening,
een succes zal worden.
Het ontwerp voor deze zelfbedie
ningskantine was van de hand van
ir. J. A. I. M. van Nierop, hoofd
van ons bouwbureau horeca.
De automatenwand, links van de ingang. Er is
een ruime keus uit dranken en etenswaren.
toegepast, een grote invloed zal gaan
krijgen op het horecabedrijf, dat door
tekort aan vakbekwaam personeel
enerzijds en de hoge lasten anderzijds
in het algemeen in een moeilijke
situatie is geraakt.
De ervaringen in de bouw en exploi
tatie van deze kantine opgedaan en
nog op te doen, zullen ongetwijfeld
waardevol kunnen zijn bij de bepa
ling van het beleid en bij de uitvoe
ring van de adviserende taak van
Heineken in het horecabedrijf.
Het was de wens van de raad van
bestuur en van de directie de kantine
zodanig te bouwen en in te richten,
dat deze door de beschikbare accom
modatie, de sfeer en de verzorging
een aangenaam en ontspannend ver
blijf gedurende de lunchpauze zal
verzekeren.
Ir. H. A. van de Stadt, chef
technische dienst te 's-Herto-
genbosch, zal op eigen verzoek
onze vennootschap op 1 april
1966 verlaten.
Ir. Chr. de Vlieger wordt met
ingang van 1 maart 1966 over
geplaatst naar 's-Hertogen-
bosch, alwaar hij op 1 april
1966 de functie van chef tech
nische dienst zal gaan ver
vullen.
De heer C. Ham wordt met in
gang van 1 maart 1966 tijde
lijk benoemd tot chef technische
dienst te Amsterdam.
In verband daarmede is hij
reeds op 14 februari 1966 in
Amsterdam gedetacheerd, een
en ander in overleg met de
directie van Heineken Tech
nisch Beheer N.V.
21