De ziederij bestaat uit een zg. natte moutmolen, een gecombineerde be- slagkuip-wortketel en een klarings- kuip, die op de foto van rechts naar links zijn afgebeeld. Het fraaie, semi-automatische bedie ningspaneel, dat op de foto eveneens zichtbaar is, bevat verscheidene, door Heineken geadviseerde verbeteringen, die werden aangebracht op grond van de in Kumasi opgedane ervaringen. De ziederij kan per keer een brouwsel van 220 hl maken. De ziederij, wortkoeling en bierfiltra tie zijn in één ruimte ondergebracht en zeer overzichtelijk opgesteld. Voor de behandeling van de wort beschikt men over een opvangtank met een inhoud van 240 hl. Van daaruit gaat de wort via een centrifuge en een platenkoeler naar een meettank, waar de accijnsbepaling plaatsvindt. In de andere helft van het gebouw is de tankkelder ondergebracht, waarin zich de 24 verticale conustanks, elk met een totale inhoud van 250 hl, bevinden. In één en dezelfde conustank vinden de volgende bewerkingen plaats: Ook hier modern transport. HEINEKEN TECHNISCH ADVISEUR VAN NIEUWE WHITBREAD BROUWERIJ IN ZUID-AFRIKA Als uitvloeisel van de in no vember 1961 gesloten overeen komst tussen de Britse brou werij-onderneming Whitbread Co. Ltd. en Heineken zal ons concern optreden als tech nisch adviseur van een nieuw op te richten Whitbread brouwerij. Deze zal dit jaar gebouwd worden te Isando bij Johannes burg. Zes van de 24 verticale conustanks. In de bottelarij. Links de uitloop van de wasmachine, in het midden de vul- en sluitmachine en rechts een gedeelte van de pasteuriseermachine.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1964 | | pagina 13