De ziederij bestaat uit een zg. natte
moutmolen, een gecombineerde be-
slagkuip-wortketel en een klarings-
kuip, die op de foto van rechts naar
links zijn afgebeeld.
Het fraaie, semi-automatische bedie
ningspaneel, dat op de foto eveneens
zichtbaar is, bevat verscheidene, door
Heineken geadviseerde verbeteringen,
die werden aangebracht op grond van
de in Kumasi opgedane ervaringen.
De ziederij kan per keer een brouwsel
van 220 hl maken.
De ziederij, wortkoeling en bierfiltra
tie zijn in één ruimte ondergebracht
en zeer overzichtelijk opgesteld. Voor
de behandeling van de wort beschikt
men over een opvangtank met een
inhoud van 240 hl. Van daaruit gaat
de wort via een centrifuge en een
platenkoeler naar een meettank, waar
de accijnsbepaling plaatsvindt. In de
andere helft van het gebouw is de
tankkelder ondergebracht, waarin
zich de 24 verticale conustanks, elk
met een totale inhoud van 250 hl,
bevinden.
In één en dezelfde conustank vinden
de volgende bewerkingen plaats:
Ook hier modern transport.
HEINEKEN
TECHNISCH ADVISEUR
VAN NIEUWE WHITBREAD
BROUWERIJ IN
ZUID-AFRIKA
Als uitvloeisel van de in no
vember 1961 gesloten overeen
komst tussen de Britse brou
werij-onderneming Whitbread
Co. Ltd. en Heineken zal
ons concern optreden als tech
nisch adviseur van een nieuw op
te richten Whitbread brouwerij.
Deze zal dit jaar gebouwd
worden te Isando bij Johannes
burg.
Zes van de 24 verticale conustanks.
In de bottelarij. Links de uitloop van de wasmachine, in het midden de vul- en sluitmachine en
rechts een gedeelte van de pasteuriseermachine.