PERSONALIA BUITENLAND Service op rolschaatsen Eerste hotel met psychiater Gouden huwelijksjubileum Dankbetuigingen Bier: middel tegen verkoudheid Allereerst dient gememoreerd te worden dat de heer G. H. Ulenberg, voorheen Directeur de Production van de brouwerij te Cairo, sedert 9 juli de leiding van de brouwtechnische dienst T.B.B. op zich heeft genomen. Mevrouw F. S. Stenfert-Blom vertrok op 22 augustus naar Kaduna, waar haar echtgenoot als afdelingschef werkzaam is. Op 23 augustus vertrok de heer C. Allport naar Kumasi, waar hij de heer P. Phaff zal gaan aflossen. Mevrouw M. Phaff-Sparreboom en haar beide zoons arriveerden op 27 augus tus uit Kumasi in Nederland. Op 6 september vertrok mevrouw S. ten Bruggen Cate-Kaufmann met haar drie kinderen naar Lagos. Na beëindiging van zijn Europees verlof reisde de heer E. K. P. Daniel op 10 september weer terug naar Caracas. De heer J. Hirt vertrok op 16 september na genoten verlof naar zijn nieuwe standplaats Kaduna. Ter assistentie in de laatste fase van de montage van de nieuwe brouwerij in Kaduna vertrok de heer D. Leeuwenburg op 16 september daarheen. Ir. D. van Dam vertrok op 20 september met zijn gezin per boot van Amster dam naar Freetown, waar hij belast zal worden met de bedrijfsleiding van de nieuwe brouwerij. De gasten van His Majesty's Hotel" te Perth in Australië worden sinds kort bediend door twee meisjes op rolschaatsen. Een van hen is het Ne derlandse meisje Bridgit Bruynesteyn uit Amsterdam, die zich in ons land al een hartstochtelijk liefhebster van rolschaatsen had getoond. De rolschaatsende serveersters zijn in Australië al zo populair geworden, dat de hoteleigenaar overweegt voor het komende seizoen nog twee rij dende serveersters in dienst te nemen. (Uit: „Horeca") Het nieuwste hotel van Chicago in het hartje van de stad, de Imperial Inn", biedt de gasten iets geheel nieuws. De directie houdt rekening met het feitdat wij in een gecompliceerde tijd leven. Terwijl een zwembad en een tv-toestel voor gasten in de V.S. al lang iets vanzelfsprekends zijn, weet nu de heer Edward J. Toole, de algemeen directeur van de „Imperial Inn" iets heel bijzonders aan zijn (rijke) gasten te bieden. Zo opmerkelijk is deze „dienst aan de gast", dat de „Imperial Inn" wegens deze service in Noord-Amerika waardevolle publiciteit kreeg. De pers noemde deze nieuwigheid een teken des tijds. En dat klopt ook wel, want de Chicagose „Imperial Inn" is het eerste hotel in Noord-Amerika, dat behalve een arts ook nog als vaste medewerker een eigen „huispsychia ter" in dienst heeft, zo meldt het Duitse vakblad Hotel-Restaurant (Uit: „Horeca") Ti- Op 10 september 1962 herdachten de heer en mevrouw Griffioen-van Gijlswijk het feit, dat zij vijftig jaar geleden in het huwelijk traden. De heer Griffioen, bij vele ouderen te Amsterdam wel be kend, was vóór zijn pensionering koet sier en later chauffeur op onze brouwerij aldaar. Wij bieden het echtpaar Griffioen alsnog onze hartelijke gelukwensen aan met dit gouden huwelijksfeest. Mede namens mijn vrouw dank ik direc tie, bedrijfsleiding, bazen en collega's voor de blijken van belangstelling bij mijn afscheid van de brouwerij te Rotter dam en voor de geschenken die ik bij die gelegenheid mocht ontvangen. F. van der Cingel Bij mijn vertrek naar Amsterdam wil ik, mede namens mijn echtgenote, nogmaals gaarne een ieder, die in welke vorm ook bijgedragen heeft om mijn afscheid van de brouwerij Rotterdam tot een onver getelijke gebeurtenis te maken, hartelijk danken. Ook wil ik nogmaals allen met wie ik gedurende mijn Rotterdamse tijd op zo prettige wijze heb mogen samen werken, hiervoor danken. Het ga u allen goed. W. J. Sauer U hebt het goed gelezen. Bier is een beproefd middel tegen de ver koudheid, die in ons natte landje altijd op de loer ligt. Hier volgt een recept, dat u vooral in de komende maanden bij de hand moet houden. Neem een halve liter water, twee flessen donker bier, een half kopje room of gecondenseerde melk, wat suiker, en één tot twee theelepels meel. Doe het water en het bier in een pan en breng dit mengsel aan de kook. Maak intussen het meel aan met de room of gecondenseerde melk en giet dit in de kokende vloeistof. Laat het mengsel enige minuten doorkoken op een kleine vlam. Vergeet u niet als de drank wat is afgekoeld even te proeven of er genoeg suiker in is. Het beste kan deze drank vlak voor het naar bed gaan zo warm mogelijk wor den ingenomen. Aldus de Telegraaf van 15 sep tember jl. 19

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1962 | | pagina 19