PERSONALIA BUITENLAND
Service
op rolschaatsen
Eerste hotel met
psychiater
Gouden huwelijksjubileum
Dankbetuigingen
Bier: middel tegen verkoudheid
Allereerst dient gememoreerd te worden dat de heer G. H. Ulenberg, voorheen
Directeur de Production van de brouwerij te Cairo, sedert 9 juli de leiding
van de brouwtechnische dienst T.B.B. op zich heeft genomen.
Mevrouw F. S. Stenfert-Blom vertrok op 22 augustus naar Kaduna, waar
haar echtgenoot als afdelingschef werkzaam is.
Op 23 augustus vertrok de heer C. Allport naar Kumasi, waar hij de heer
P. Phaff zal gaan aflossen.
Mevrouw M. Phaff-Sparreboom en haar beide zoons arriveerden op 27 augus
tus uit Kumasi in Nederland.
Op 6 september vertrok mevrouw S. ten Bruggen Cate-Kaufmann met haar
drie kinderen naar Lagos.
Na beëindiging van zijn Europees verlof reisde de heer E. K. P. Daniel op
10 september weer terug naar Caracas.
De heer J. Hirt vertrok op 16 september na genoten verlof naar zijn nieuwe
standplaats Kaduna.
Ter assistentie in de laatste fase van de montage van de nieuwe brouwerij in
Kaduna vertrok de heer D. Leeuwenburg op 16 september daarheen.
Ir. D. van Dam vertrok op 20 september met zijn gezin per boot van Amster
dam naar Freetown, waar hij belast zal worden met de bedrijfsleiding van de
nieuwe brouwerij.
De gasten van His Majesty's Hotel"
te Perth in Australië worden sinds
kort bediend door twee meisjes op
rolschaatsen. Een van hen is het Ne
derlandse meisje Bridgit Bruynesteyn
uit Amsterdam, die zich in ons land
al een hartstochtelijk liefhebster van
rolschaatsen had getoond.
De rolschaatsende serveersters zijn in
Australië al zo populair geworden,
dat de hoteleigenaar overweegt voor
het komende seizoen nog twee rij
dende serveersters in dienst te nemen.
(Uit: „Horeca")
Het nieuwste hotel van Chicago in
het hartje van de stad, de Imperial
Inn", biedt de gasten iets geheel
nieuws.
De directie houdt rekening met het
feitdat wij in een gecompliceerde
tijd leven. Terwijl een zwembad en
een tv-toestel voor gasten in de V.S.
al lang iets vanzelfsprekends zijn,
weet nu de heer Edward J. Toole, de
algemeen directeur van de „Imperial
Inn" iets heel bijzonders aan zijn
(rijke) gasten te bieden.
Zo opmerkelijk is deze „dienst aan de
gast", dat de „Imperial Inn" wegens
deze service in Noord-Amerika
waardevolle publiciteit kreeg. De pers
noemde deze nieuwigheid een teken
des tijds. En dat klopt ook wel, want
de Chicagose „Imperial Inn" is het
eerste hotel in Noord-Amerika, dat
behalve een arts ook nog als vaste
medewerker een eigen „huispsychia
ter" in dienst heeft, zo meldt het
Duitse vakblad Hotel-Restaurant
(Uit: „Horeca")
Ti-
Op 10 september 1962 herdachten de
heer en mevrouw Griffioen-van Gijlswijk
het feit, dat zij vijftig jaar geleden in
het huwelijk traden. De heer Griffioen,
bij vele ouderen te Amsterdam wel be
kend, was vóór zijn pensionering koet
sier en later chauffeur op onze brouwerij
aldaar. Wij bieden het echtpaar Griffioen
alsnog onze hartelijke gelukwensen aan
met dit gouden huwelijksfeest.
Mede namens mijn vrouw dank ik direc
tie, bedrijfsleiding, bazen en collega's
voor de blijken van belangstelling bij
mijn afscheid van de brouwerij te Rotter
dam en voor de geschenken die ik bij die
gelegenheid mocht ontvangen.
F. van der Cingel
Bij mijn vertrek naar Amsterdam wil ik,
mede namens mijn echtgenote, nogmaals
gaarne een ieder, die in welke vorm ook
bijgedragen heeft om mijn afscheid van
de brouwerij Rotterdam tot een onver
getelijke gebeurtenis te maken, hartelijk
danken. Ook wil ik nogmaals allen met
wie ik gedurende mijn Rotterdamse tijd
op zo prettige wijze heb mogen samen
werken, hiervoor danken. Het ga u allen
goed.
W. J. Sauer
U hebt het goed gelezen. Bier is
een beproefd middel tegen de ver
koudheid, die in ons natte landje
altijd op de loer ligt. Hier volgt
een recept, dat u vooral in de
komende maanden bij de hand
moet houden.
Neem een halve liter water, twee
flessen donker bier, een half kopje
room of gecondenseerde melk, wat
suiker, en één tot twee theelepels
meel.
Doe het water en het bier in een
pan en breng dit mengsel aan de
kook. Maak intussen het meel aan
met de room of gecondenseerde
melk en giet dit in de kokende
vloeistof. Laat het mengsel enige
minuten doorkoken op een kleine
vlam.
Vergeet u niet als de drank wat
is afgekoeld even te proeven of
er genoeg suiker in is. Het beste
kan deze drank vlak voor het naar
bed gaan zo warm mogelijk wor
den ingenomen.
Aldus de Telegraaf van 15 sep
tember jl.
19