1 februari 1962
nieuwe brouwzaal van ons
Bossche bedrijf biedt een
bijzonder indrukwekkende
brouwerij door de lieer Kloppenburg ontvangen, die vervolgens
in een korte toespraak de totstandkoming van ons Bosscbe
bedrijf in berinnering bracht en daarbij verklaarde, dat
Heineken de vestiging in de hoofdstad van Brabant als een
groot succes beeft beschouwd. Met nadruk wees de heer
Kloppenburg op de gastvrijheid waarmee ons bedrijf niet
alleen door de gemeente-instanties, maar ook door handel,
industrie en andere groeperingen is ontvangen.
Na de woorden van de lieer Kloppenburg bezochten de gasten
in kleine groepjes onder leiding van enkele technisch des
kundigen het oude en nieuwe brouwhuis, alsmede de lager-
kelders. Daarna keerde men terug naar de kantine, waar velen
nog geruime tijd verbleven.
naar het proces van malen tot en met koken in de
bierketels op afstand bestuurd. Op het achter deze
lessenaar opgestelde paneel is de installatie als sche
ma weergegeven. Met behulp van de in dit schema
aangebrachte lampjes kan het gehele proces gevolgd
worden. Gelijkvloers is een soortgelijke bedienings
inrichting voor de hopzeven en bezinktanks op
gesteld.
Automatisering
Uitgaande van de ervaringen, opgedaan met de cen
trale bediening in de torenziederij, is in het nieuwe
brouwhuis een grote mate van automatisering ge
realiseerd. Deze automatisering is zó te verstaan,
dat verschillende onderdelen van het proces groeps
gewijze zijn geautomatiseerd. Enkele voordelen van
deze automatisering zijn: een betere beheersing van
het proces en een eenvoudiger en doelmatiger be
diening.
Voor de bediening van de torenziederij blijft het
daar aanwezige paneel gehandhaafd. Alleen de oor
spronkelijke maalinstallatie is thans overgebracht
naar en opgenomen in de bedieningsinstallatie van
het nieuwe brouwhuis.
7