Eerste Nathnn-tanks te Kumasi
van voedingswaarden, alsook
kleur en geur van maaltijden,
door langdurige verhitting op
gelost.
Bovendien reduceert de snelheid
waarmee de maaltijden verhit
worden de wachttijd aanzienlijk.
De gecentraliseerde produktie
van maaltijden elders betekent
een oplossing voor het perso
neelsprobleem. Daarbij levert
het een ruimtebesparing op
waardoor de restauratieruimte
groter wordt ten opzichte van
de keukenruimte.
In snelrestaurants, bedrijfskan
tines, ziekenhuizen, kazernes,
aan boord van schepen, zal deze
nieuwe methode om snel, een
voudig en op grote schaal maal
tijden te serveren, ver strekken
de gevolgen hebben.
Onze onderdirecteur, de heer
S. van den Bent, zei bij de
opening van het Restaurant
Iglo (Iglo Canadees woord
voor ijshut), dat Heineken al
tijd zeer geïnteresseerd is in
de ontwikkelingsmogelijkheden
van het Horecabedrijf en erop
uit is deze ook moreel te steu
nen. Daarom heeft Heineken
ook gaarne de taak op zich
genomen deze geslaagde oplos
sing van snel diepvriezen en
snel verhitten, welke een we
reldprimeur betekent, in intro
duceren.
Op 22 februari jl. beeft men in
Kumasi de eerste Nathantanks
geïnstalleerd. Dat zijn de van
een koelmantel voorziene tanks
waarin het bier wordt vergist
en bewaard.
Op de foto's ziet uhoe de
tanks worden verplaatst en hoe
de eerste tank ten slotte op de
daarvoor bestemde fundering is
geplaatst. De naam van de
leverancier Meura te Door
nik is op de tanks te lezen.
Bovendien ziet u op de voor
grond van de bovenste foto,
naar ons toelopend, de chef-
machinist Looman, en op de
onderste foto rechts beneden,
onder aan de tank, de heren
Pellekaan, Kooijman en Loo
man.
9