Eerste Nathnn-tanks te Kumasi van voedingswaarden, alsook kleur en geur van maaltijden, door langdurige verhitting op gelost. Bovendien reduceert de snelheid waarmee de maaltijden verhit worden de wachttijd aanzienlijk. De gecentraliseerde produktie van maaltijden elders betekent een oplossing voor het perso neelsprobleem. Daarbij levert het een ruimtebesparing op waardoor de restauratieruimte groter wordt ten opzichte van de keukenruimte. In snelrestaurants, bedrijfskan tines, ziekenhuizen, kazernes, aan boord van schepen, zal deze nieuwe methode om snel, een voudig en op grote schaal maal tijden te serveren, ver strekken de gevolgen hebben. Onze onderdirecteur, de heer S. van den Bent, zei bij de opening van het Restaurant Iglo (Iglo Canadees woord voor ijshut), dat Heineken al tijd zeer geïnteresseerd is in de ontwikkelingsmogelijkheden van het Horecabedrijf en erop uit is deze ook moreel te steu nen. Daarom heeft Heineken ook gaarne de taak op zich genomen deze geslaagde oplos sing van snel diepvriezen en snel verhitten, welke een we reldprimeur betekent, in intro duceren. Op 22 februari jl. beeft men in Kumasi de eerste Nathantanks geïnstalleerd. Dat zijn de van een koelmantel voorziene tanks waarin het bier wordt vergist en bewaard. Op de foto's ziet uhoe de tanks worden verplaatst en hoe de eerste tank ten slotte op de daarvoor bestemde fundering is geplaatst. De naam van de leverancier Meura te Door nik is op de tanks te lezen. Bovendien ziet u op de voor grond van de bovenste foto, naar ons toelopend, de chef- machinist Looman, en op de onderste foto rechts beneden, onder aan de tank, de heren Pellekaan, Kooijman en Loo man. 9

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1960 | | pagina 11