Van onze Verenigingen
Heineken's Personeel vereniging
's-Her togen boseli
Maakt U weer eens wat gerechten met bier klaar
Deense biersoep
Hongnnrse goulasch
met bier
Afdeling Judo
Onder auspiciën van de N.J.J.B. werden op zondag
20 september 11. in de kantine van onze brouwerij
judo-examens afgenomen.
Na aan de gestelde eisen van de N.J.J.B. te hebben
voldaan, slaagden onze volgende leden:
Voor gele band: de heer P. van der Wielen.
Voor groene band: de heer W. Ran (perron-leeg), de
heer L. Engelbert (bottelarij).
De examens werden afgenomen door de heer J. van
Gent, 2de Dan, erkend leraar en examinator van de
N.J.J.B.
Heren judoka's proficiat en hard trainen voor uw
volgende graduatie.
Afdeling Vissen
In de vroege morgen van dinsdag 17 november jl.,
vond „in alle stilte" een belangrijke gebeurtenis voor
de visliefhebbers van onze Bossche brouwerij plaats:
het uitzetten van de pootvis.
Onder het wakend oog van enkele bestuursleden en
de heer Van Rossem, werd in de twee (bij de invals
weg uit Utrecht gelegen) viswaters van de brouwerij,
in vaktermen wielen geheten, 125 kg pootvis uitgezet.
Het was een ceremonieel gebeuren, waarbij deskundig
de maatse en ondermaatse karpers nauwkeurig be
keken en afgewogen werden.
Overigens zat er bij onze aankomst bij het eerste
viswater net een visstroper met zijn hengel in het
water heerlijk van de zonsopgang te genieten. Hoewel
hij door ons bestuur weggejaagd werd, bleef hij
ongegeneerd met veel belangstelling kijken naar de
grote teil met karpers, die in het water werd omge
keerd. Wat hij daarbij dacht laat zich raden! Wij
hopen, dat er nog genoeg voor onze Bossche vissers
over zal zijn gebleven als het visseizoen geopend
wordt, opdat zij er veel plezier van kunnen beleven.
Benodigdheden: 200 gram volkoren
brood, 150 gram roggebrood, 1 liter
bier, de geraspte schil van 'A citroen,
50 gram suiker, een mespunt kaneel,
1/8 liter room.
Laat het volkorenbrood en het rogge
brood een etmaal lang in 1 liter water
weken. Breng ze dan aan de kook en
laat ze al roerende zachtjes koken tot
zich een dikke brijachtige soep ge
vormd heeft. Meng de geraspte ci
troenschil, de suiker en de kaneel
door het bier en doe dit mengsel bij
de soep. Breng het geheel nog even
aan de kook. Laat op het midden
van de gevulde borden een eetlepel
vol stijfgeslagen room glijden.
Benodigdheden: 750 gram poelet van
schenkelvlees, 1 grote of 2 kleinere
uien, 100 gram boter, margarine of
vet, 1 teentje knoflook, 2 theelepels
rode paprikapoeder, eventueel een
mespunt kummelzaadjes, 1 kg aard
appelen, 1 klein blikje tomatenpuree,
6 dl bier, zout.
Fruit de fijngesneden ui(en) in de
boter, margarine of vet goudgeel.
Neem de pan van het vuur en roer
de fijngewreven knoflook, de paprika
poeder en eventueel de kummelzaad
jes door de gefruite ui(en). Giet er
een scheutje water bij, zet de pan
weer op het vuur en breng de inhoud
aan de kook. Voeg nu het vlees toe
en stoof het tot het bijna gaar is. Doe
dan de geschilde, in blokjes gesneden
aardappelen en de tomatenpuree
erbij. Voeg nu het bier toe en zonodig
nog zoveel water dat alles onderstaat.
Laat de aardappelen en het vlees in
deze uien-paprika-biersaus gaar wor
den. Serveer er sla en/of zoetzuur bij.
17