Van onze Verenigingen Heineken's Personeel vereniging 's-Her togen boseli Maakt U weer eens wat gerechten met bier klaar Deense biersoep Hongnnrse goulasch met bier Afdeling Judo Onder auspiciën van de N.J.J.B. werden op zondag 20 september 11. in de kantine van onze brouwerij judo-examens afgenomen. Na aan de gestelde eisen van de N.J.J.B. te hebben voldaan, slaagden onze volgende leden: Voor gele band: de heer P. van der Wielen. Voor groene band: de heer W. Ran (perron-leeg), de heer L. Engelbert (bottelarij). De examens werden afgenomen door de heer J. van Gent, 2de Dan, erkend leraar en examinator van de N.J.J.B. Heren judoka's proficiat en hard trainen voor uw volgende graduatie. Afdeling Vissen In de vroege morgen van dinsdag 17 november jl., vond „in alle stilte" een belangrijke gebeurtenis voor de visliefhebbers van onze Bossche brouwerij plaats: het uitzetten van de pootvis. Onder het wakend oog van enkele bestuursleden en de heer Van Rossem, werd in de twee (bij de invals weg uit Utrecht gelegen) viswaters van de brouwerij, in vaktermen wielen geheten, 125 kg pootvis uitgezet. Het was een ceremonieel gebeuren, waarbij deskundig de maatse en ondermaatse karpers nauwkeurig be keken en afgewogen werden. Overigens zat er bij onze aankomst bij het eerste viswater net een visstroper met zijn hengel in het water heerlijk van de zonsopgang te genieten. Hoewel hij door ons bestuur weggejaagd werd, bleef hij ongegeneerd met veel belangstelling kijken naar de grote teil met karpers, die in het water werd omge keerd. Wat hij daarbij dacht laat zich raden! Wij hopen, dat er nog genoeg voor onze Bossche vissers over zal zijn gebleven als het visseizoen geopend wordt, opdat zij er veel plezier van kunnen beleven. Benodigdheden: 200 gram volkoren brood, 150 gram roggebrood, 1 liter bier, de geraspte schil van 'A citroen, 50 gram suiker, een mespunt kaneel, 1/8 liter room. Laat het volkorenbrood en het rogge brood een etmaal lang in 1 liter water weken. Breng ze dan aan de kook en laat ze al roerende zachtjes koken tot zich een dikke brijachtige soep ge vormd heeft. Meng de geraspte ci troenschil, de suiker en de kaneel door het bier en doe dit mengsel bij de soep. Breng het geheel nog even aan de kook. Laat op het midden van de gevulde borden een eetlepel vol stijfgeslagen room glijden. Benodigdheden: 750 gram poelet van schenkelvlees, 1 grote of 2 kleinere uien, 100 gram boter, margarine of vet, 1 teentje knoflook, 2 theelepels rode paprikapoeder, eventueel een mespunt kummelzaadjes, 1 kg aard appelen, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 dl bier, zout. Fruit de fijngesneden ui(en) in de boter, margarine of vet goudgeel. Neem de pan van het vuur en roer de fijngewreven knoflook, de paprika poeder en eventueel de kummelzaad jes door de gefruite ui(en). Giet er een scheutje water bij, zet de pan weer op het vuur en breng de inhoud aan de kook. Voeg nu het vlees toe en stoof het tot het bijna gaar is. Doe dan de geschilde, in blokjes gesneden aardappelen en de tomatenpuree erbij. Voeg nu het bier toe en zonodig nog zoveel water dat alles onderstaat. Laat de aardappelen en het vlees in deze uien-paprika-biersaus gaar wor den. Serveer er sla en/of zoetzuur bij. 17

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1959 | | pagina 19