nderzoek: tastbaar vooruitdenken
Consumenten zijn de inspiratiebron van onderzoek en ontwikkeling bij Heineken.
.-i
IJ)e benadering is pragmatisch. Nieuwe technologieën, verbeterde productie
processen, lichtere verpakkingen en uiteraard nieuwe bieren - een vorm van
vooruitdenken die begon bij Gerard Adriaan Heineken en nu nog tastbaar is.
Onderzoek en ontwikkeling ('O&O') zijn bij uitstek gediend met samenwerking
in de breedste zin van het woord. Heineken Technical Services (HTS) is onze werk
maatschappij die O&O alsmede de constructie van nieuwe brouwerijen coördineert
Bovendien begeleidt HTS onze bestaande operaties. Praktijkgerichte resultaten
II
worden ontwikkeld via samenspel met andere werkmaatschappijen, voor
aanstaande universiteiten en wetenschappelijke instituten,
jan Kempers staat aan het hoofd van de kleinste brouwerij van Heineken,
de proefbrouwerij in Zoeterwoude. De capaciteit van 'zijn' brouwerij is 30 hecto
liter, tegen 70.670.000 verkochte hectoliters voor de gehele onderneming.
Kempers is trots op de proefbrouwerij: 'je kunt zeggen dat dit de brouwerij van
HTS is. Ik wil van deze proefbrouwerij de beste ter wereld maken. Dus met een
^flexibele organisatie, kundige operators en gemakkelijk om te bouwen apparatuur'.