Kwaliteitszorg: samenspel De geschiedenis en de toekomst van Heineken staan in het teken van kwaliteit. Vanaf de eerste investeringen die Gerard Adriaan Heineken in de vorige eeuw deed tot die van vandaag en morgen willen wij bewijzen dat kwaliteit tijdloos is. Daarnaast is kwaliteit grenzeloos. Markten en mensen kunnen verschillen, maar in de meer dan honderd brouwerijen waar onze bieren worden gebrouwen moet kwaliteit buiten discussie staan. Dr. Claire Nkandza is hoofd van het laboratorium van Brasseries du Congo S.A. in Brazzaville, Kongo. Zij is verantwoordelijk voor alle aspecten van kwaliteitszorg. Die betreft niet alleen de hygiëne in de brouwerij maar ook de kwaliteit van het brouwwater, de mout, de hop en uiteraard het bier. Met andere woorden: van graan tot kraan. 'Alles moet perfect zijn', zegt Dr. Nkandza, 'maar kwaliteitszorg is geen zaak van één persoon. Het is een samenspel van alle mensen die hier werken waarbij elk detail telt'. Net als alle andere Heineken brouwerijen stuurt Brasseries du Congo elke maand monsters naar Zoeterwoude in Nederland voor een extra test. 'Wij krijgen veel complimenten. Dat geeft voldoening. Maar het is geen reden om achterover te leunen. De consument moet niet alleen vandaag maar ook morgen op een perfect product kunnen rekenen. Dus mag de aandacht nooit verslappen', aldus Dr. Nkandza.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Jaarverslagen | 1996 | | pagina 30