BACARDI
Vanaf 1 januari 1986 treedt de Gedistilleerd en Wijngroep Nederland B.V. als exclusief impor
teur op voor Bacardi rums, s Werelds grootste gedistilleerd merk, dat momenteel 20 miljoen
dozen rum per jaar afzet.
's Werelds grootste gedistilleerd
produkt inGWN-assortimeiit
Voor het horeca-kanaal wordt met
ingang van januari '86 door de GWN
een nieuwe verpakking geïntrodu
ceerd voor de White rum, namelijk de 1.0
liter fles. Die White rum wordt verder gele
verd in verpakkingen van 0.7 en 0.35 liter
alsmede in miniatuurflesjes. De Bacardi
Gold rum wordt geleverd in de 0.7 liter ver
pakking. Bacardi heeft een optimale distri
butie op de Nederlandse markt, en ken
merkt zich door de veelzijdige toepassin
gen in mix-dranken. Vooral met cola, maar
ook het mixen met orange, tonic en bitter-
lemon neemt in populariteit toe. Gelet
daarop zal Bacardi in 1986 dan ook promi
nent aanwezig zijn bij diverse longdrink- en
cocktailcompetities, zoals in de Holland
Casinos competitie.
KRACHTIGE MEDIA-ONDERSTE LI
NING
In de media zal Bacardi gedurende heel '86
veel aandacht krijgen. Het gehele jaar wor
den drie onlangs gemaakte nieuwe com
mercials met zeer grote regelmaat op TV en
in de bioscoop vertoond. Allen gebaseerd
op het internationaal gehanteerde 'sea,
sand and sun'-thema. De bijbehorende
soundtrack zal veelvuldig via de radio te
horen zijn. Verder in het jaar volgen cam
pagnes in tijdschriften, dagbladen en op de
zogenaamde billboards, de enorme aan
plakborden. Kortom een krachtige onder
steuning, passend bij een groot internatio
naal merk.
VLEERMUIS ALS HANDELSMERK
Het handelsmerk van Bacardi rum bestaat
uit een rond vignet met daarin een vleer
muis. En daar schuilt een aardig verhaal
achter. Een verhaal dat terugvoert naar het
ontstaan van deze wereldberoemde rum.
Don Facundo Bacardi y Maso was 14 jaar
toen hij met zijn familie vanuit Spanje emi
greerde naar Cuba. De verbouw van suiker
riet was toen al de voornaamste bron van
bestaan op Cuba, en daaruit vloeide de pro-
duktie van suiker en melasse voort. Dat er
op Cuba tevens rum werd gedistilleerd sluit
daarbij logisch aan. Don Facundo, die zich
in de loop der jaren een bestaan had opge
bouwd als wijn-importeur, beoordeelde de
smaak van die rum echter als veel te wrang.
Hij ontwikkelde daarom in het diepste
geheim een proces van distilleren en blen
den dat een zeer zachte en lichte rum ople
verde. Een rum die aan zijn normen vol
deed, en waarmee hij in zijn vrienden- en
kennissenkring veel waardering oogstte.
Daarop volgend kocht hij voor de somma
van $3,500 een kleine distilleerderijgeves
tigd in een oude schuur. Daar begon op 4
februari 1862 de zegetocht van Bacardi
rum. De eerste afnemers brachten nog zelf
hun kruiken en flessen mee om de rum te
kunnen vervoeren. Doordat in die dagen
maar weinig mensen konden lezen, zocht
Don Facundo naar een duidelijk herken
baar vignet om zijn rum aan te duiden. Zijn
vrouw was hem daarbij behulpzaam. Zij
wees op de vleermuizen die onder het dak
van de oude schuur huisden. En sindsdien
siert de vleermuis de Bacardi produkten.
VE RWACHTING EN
Ofschoon Don Facundo in 1862 ongetwij
feld hooggespannen verwachtingen had
van zijn rum, zal hij toen niet hebben kun
nen bevroeden dat de voor Bacardi gesty-
leerde vleermuis ooit nog zó z'n vleugels
zou uitslaan over de wereld.
rMtaf AWa«OED TO BAGARO!^
|s- 10 THf SPRIflCAIIOK 0» HOI*
11