De ware bierliefhebber krijgt deze maand steevast een wat onrustig gevoel. De verklaring daar
voor is simpel. De maand september immers is een duidelijke voorbode van een nieuw seizoen.
En die overgang voelt de mens. Zoals we ook het verschijnsel voorjaarsmoeheid kennen, zo is
er ook iets onverklaarbaars in de overgang naar de herfst.
Maar gelukkig is er bo(c)kbier, voor
menigeen een aangenaam herken
ningspunt in de wisseling van de sei
zoenen. Eind september rijden de vracht
auto's geladen met kratten en 30-liter fus
ten de poorten van de brouwerij uit om
zowel in het horeca- als het winkelbedrijf
op de eerste dag van oktober het
bo(c)kbierseizoen van dit jaar van start te
kunnen laten gaan. Guur herfstweer leent
zich het beste voor het pure genieten van
het stevige (6V2 vol.%) robijnrode
bo(c)kbier. En of we het dan hebben over
het Heineken Bokbier, of het één extra let
tertje tellende Amstel Bockbier: zo'n met
tal van mythen en sagen omlijst bier drink
je uit een daarbij passend bo(c)kbierglas.
Het seizoen voor bo(c)kbier loopt van
oktober tot in het nieuwe jaar. En dat zal
zeker niet onopgemerkt voorbij gaan.
Raamstroken en affiches zullen in de win
kels en de horeca-bedrijven duidelijk aan
geven dat het weer tijd is voor bo(c)kbier.
De landelij ke introductie van bo(c)kbier op
fust die vorig jaar plaatsvond is een dusda
nig groot succes geworden, dat er dit jaar
aanmerkelijk meer bo(c)kbier gebrouwen
zal worden. Het aantal van 2.000 tappunten
bij Heineken en Amstel horecabedrijven
dat men vorig jaar registreerde, zal dit jaar
dan ook ruimschoots overschreden wor
den. Niet zo verwonderlijk overigens, want
de horeca-ondernemer bewijst met
bo(c)kbier van de tap niet alleen zijn vak
manschap en liefde voor bier, hij bewijst er
zijn klanten ook een dienst mee. Die vin
den het heerlijk om met een goed glas
bo(c)kbier binnen handbereik een gezellig
gesprek te hebben, terwijl buiten de herfst
stormen gieren. Voor de afnemers in zowel
de horeca als thuisverbruik zijn promotie-
en winkelpakketten samengesteld om de
consumenten op een opvallende en vooral
wervende wijze te attenderen op het feit dat
er weer bo(c)kbier verkrijgbaar is. De
horeca-ondernemers zullen in dat pakket
een nieuwtje aantreffen in de vorm van
druppelvangers. Deze papieren druppel
vangers worden onderaan de voet van het
traditionele bo(c)kbier-glas aangebracht.
Niet alleen erg praktisch - bo(c)kbier is
immers een rijkelijk schuimend bier - maar
het staat ook nogeens erg verzorgd!
'XMSTli'
3