Een simpel apparaatje voor een nog perfecter glas bier De bierglas-naspoeler is een simpel maar doeltreffend nieuw apparaat dat wordt geplaatst aan de kraan in een spoelbak en iedere biertapper behulpzaam is bij het tappen van een nog perfecter glas bier. De naspoeler bespaart bovendien op het waterverbruik. ,r --f "7\ Heineken besteedt aan de totale bier verzorging erg veel zorg. Begrijpe lijk,want wie een kwaliteitsprodukt maakt.wil dat ook op een passende wijze aan de consumenten presenteren. Middels voorlichting, informatie en bege leiding door ondermeer de mensen van de H.T.S. (HorecaTap Service) worden dege nen die in het horecabedrijf werken daarbij zoveel als mogelijk is terzijde gestaan. Ondanks al die zorg bleek dat in menig bedrijf de spoelbak die hang naar perfectie in de weg kan staan. In een groot aantal horecabedrijven (zo'n 90%) wordt name lijk een reiningingsmiddel in die bak gebruikt. Dat maakt de glazen weliswaar goed schoon, maar leidt er ook toe dat na de laatste spoelbeurt een dunne film van dat middel in het glas achterblijft. Waar door de schuimkraag minder goed aan het glas hecht. In samenwerking met de fabrikant ontwik kelde de Centrale Commercieel Technische Dienst daarop een apparaatje waarmee een bierglas op eenvoudige wijze kan worden nagespoeld. Het glas wordt ondersteboven daarop geplaatst en door even op het glas te drukken spuit een schone straal leidingwa ter krachtig in het glas. Vorig jaar werden zo'n 150 van die 'naspoe- lers' getest in evenveel bedrijven en de reac ties waren zeer enthousiast. Opvallend daarbij was bovendien dat erg veel onder nemers die aan deze proef deelnamen waar derende opmerkingen van hun clièntele mochten ontvangen. Uit de test, die werd gedaan met de naspoeler in de zogenaamde twee-armige uitvoering, bleek bovendien de behoefte aan een één-armige variant die nu ook op de markt is gebracht. Belangrijk ste eigenschap van de naspoeler is dat men na gebruik ervan een bierschoon glas onder de tapkraan kan houden om een nog per fecter glas bier te tappen. Bovendien hoeft de spoelkraan niet meer continu open te staan en dat scheelt in het waterverbruik én in het verbruik van reini gingsmiddel dat daarmee immers nauw samenhangt. De één-armige uitvoering van de naspoeler kost de horeca-ondernemer f 55,- en de twee-armige f65,- (exclusief B.T.W.). In augustus, als de introduktie-periode ten einde loopt, wordt deze naspoeler landelijk via de H.T.S. verkocht. 15

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1985 | | pagina 15