Merkglas voor betere bierpresentatie
De betere presentatie van een getapt glas bier in een merkglas
spreekt de horecaconsument duidelijk aan. Weten dat je je ver
trouwde biertje drinkt, doet met meer plezier consumeren dan
wanneer er blanco glas wordt gebruikt. Zie daar in enkele zin
nen de gedachte achter de nationale merkglazenpromotie voor
Heineken en Amstel.
[Heineken]
De landelijke merkglazenpromotie,
die tot eind deze maand loopt,
bestaat uit een flinke geldelij ke kor
ting op de tulp- en de 22 cl sta
pelglazen voor Heineken en Amstel bier.
Bij aankoop van 60 glazen worden er 12
cadeau gedaan, wat neerkomt op een kor
ting van 17%Op die wijze moet het imago
van het 'dure' merkglas (ook hier geldt
natuurlijk dat het begrip 'duur' zeer rela
tief is) verminderd worden. De promotie
richt zich op de horecagroothandel en de
horecadetailhandel
RECHTSTREEKSE CONFRONTATIE
Belangrijk aspect is dat het merkglas de
meest rechtstreekse confrontatie is van de
horecaconsument met het biermerk dat
hem getapt is. Voor zowel de brouwerijde
horecagroot- alsmede de horecadetailhan
del is het daarom van groot belang om de
bestaande merkvoorkeur op consumen
tenniveau voor Heineken en Amstel te
ondersteunen, respectievelijk te bevesti
gen en te vergroten. Het merkglas is hier
voor een middel bij uitstek. In de horeca is
verder van belang dat het gebruik van het
merkglas de presentatie van het getapte
bier verhoogt. En dat gegeven moet zeker
niet onderschat worden. Vooral doordat
bij het merendeel van de consumenten in
de horeca sprake is van een zekere merken-
voorkeur. Bij slechts een kleine twintig
procent speelt het merk dat hen wordt
getapt geen enkele rol. Bij de resterende
80% telt de voorkeur voor merk wel mee,
en dan is een van Heineken of Amstel
opdruk voorzien glas hét middel bij uitstek
om dat merk onder de aandacht van die
consument te brengen.
STEEDS MEER MERKGLAZEN
De spreiding van het merkglas op het hore-
cadetailniveau neemt zowel voor Heine
ken als Amstel sterk toe. Dankzij de natio
nale merkglazenpromotie (die via bijslui
ters en advertenties - o.a. in het blad
Horeca - duidelijk onder de aandacht van
de betrokkenen is gebracht) zal het
merkglas nog eens extra aandacht krijgen.
En daarmee wordt recht gedaan aan de
voortdurende zorg die aan deze glazen
wordt besteed. Niet alleen de kwaliteit van
het glaswerk staat konstant onder strenge
controle, ook wordt nauwlettend toege
zien of de bedrukking wel in de juiste kleu
ren en op de milimeter nauwkeurig is aan
gebracht. Waaruit weer eens blijkt dat een
goede produktpresentatie nu eenmaal
maatwerk is.
AMSTEL
Promotie voor tulp- (links) en stapelglazen,
beide met een tapmaat van 22 cl.
14
Het gebruik van merkglazen verhoogt de presentatie van het getapte bier.