Jan van der Croon
ben bewezen. De inrichting is eenvoudig
maar smaakvol; de verlichting zeer doel
treffend en sfeervol. De sfeer in het
bestaande gedeelte in de zalen ademt een
zekere bescheidenheid, gecombineerd met
een zich niet opdringende luxe.
De Brasserie is bewust anders ontworpen
Teneinde zoveel mogelijk drempelvrees
weg te nemen werd dit onderdeel in hout
uitgevoerd inclusief de vloer. Het kleurge
bruik is beperkt tot donkerbruinoker, don
kerrood en crème. De Brasserie is vooral
bestemd voor passantenmaar vervult tege-
lijkertijd ook een duidelijke functie in het
hotel- en zaalgebeuren.
HET EXTERIEUR
De gevels op de begane grond bestonden
uit een betonconstructie met ca. 3 m hoge
aluminium/glaspuien. Daarboven een
gevel met paars/rode stenen, waarin glas
openingen met witte deurplaten.
Het geheel gaf een utilitaire indruk en miste
alle vriendelijke uitnodigende warmte, die
een dergelijk horecabedrijf nodig heeft.
De hotelverdieping werd nog niet aange
pakt; de begane grond echter wel.
Samen met architect Henk Bulter uit Den
Bosch werd een gevel ontworpen, die o.m.
voorzag in het verplaatsen en accentueren
van de entree, het maken van een eigen
entree voor de Brasserie en het vervangen
van de glaspuien door puien met een hou
ten borstwering en een zonweringskoof.
De kleurstelling werd donkerrood met crè
me, waaraan nog een buitenverlichting
werd toegevoegd zodat er thans een vrien-
delijke en uitnodigende facade is ontstaan.
VERANDERING
Om de potentiële klantenkring duidelijk te
maken dat er één en ander veranderd was
werd de naam veranderd van 'Jan van
Weert' in 'Jan van der Croon'. (In het
bestek van dit artikel voert het te ver om uit
te leggen op welke wijze deze twee 'Jannen'
op historische wijze met Weert verbonden
zijn.) Tegelijkertijd werd de huisstijl veran
derd en aangepast.
Na alle ingrepen beschikt het bedrijf thans
over:
- riante entree met receptie
- 6 kegel- en 4 bowlingbanen
- een a la carte restaurant (ca. 60 plaatsen)
- 4 zalen
- een Brasserie (ca. 65 plaatsen)
- een ruime foyer met een grote bar, leesta
fel en biljart
- 38 moderne hotelkamers
Dit alles aangevuld met de nodige dienst
en opslagruimten en voorzien van moderne
gemakken en installaties. De groeimoge
lijkheden van Jan van der Croon zijn overi
gens nog niet ten eindeDe kelder onder de
bowling is de aangewezen plek om die ver
dere groei op te vangen, ofschoon daarbij
wel grote technische problemen om de
hoek zullen komen kijken. Maar dat maakt
de uitdaging er niet minder om.
Een vriendelijkeuitnodigende fagade.
De lounge.
21