Het restaurant is ondergebracht in de voorma lige turfschuur. de bezielende leiding van Ans en Richard Leurs ontwikkelde De Voetangel zich tot een zeer druk en gastvrij bedrijf, waarin iedereen zich thuisvoelt; zowel de café stamgasten de dagjesmensen, de panne koeketers als degenen die rustig a la carte in de gezellige turfschuur van de zeer fijne keuken willen genieten. NIEUW PLAN In 1981 werden er weer nieuwe plannen gemaakt. Het bedrijf werd te klein, zowel wat betreft het aantal zitplaatsen als de keu ken. Ook begon de oude turfschuur te ver zakken en was eigenlijk niet meer te hand haven. Besloten werd om een plan te maken waarbij het bedrijf nauwelijk hoefde te sluiten. Het nieuwe plan behels de: 1. Het naar achteren uitbreiden van de woning incl. een onderbouw. 2. Het overdekken en dichtmaken van het zij-terras voor tijdelijk restaurant, met als uiteindelijke bestemming een zaaltje. 3. Het slopen van de turfschuur en de nieuwbouw hiervan, inclusief de verdubbe ling van de keuken. Na veel rekenwerk zette Richard Leurs het sein op groen en kon er begonnen worden. Deze operatie duurde tot maart 1983. Maar toen stond er ook iets, waar iedereen trots op was (en ook nu nog is)Het a la carte res taurant (de turfschuur) heeft nu een capaci teit van circa 70 personen, met open grill tussen keuken en restaurant. Een gedeelte van de wanden is opnieuw met turf bekleed. Aankleding en verlichting zijn zodanig gekozen dat zowel het individu als de grote groep zich er goed thuisvoelt. 's Zomers is het grote terras in dit water rijke gebied een ware attraktie. En 's win ters, als men op de schaatsen van Ouder kerk naar Abcoude rijdt is het in De Voetan gel één grote happening. Het café telt naast een bargedeelte ook een aan- I tal tafels met stoelen. 21 Historische prent van de oude Voetangel.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1985 | | pagina 21