TYansport per sneeuwbal
Spandoek voor Primeur
Commerciële medewerkers beter thuis in wijnmarkt
üt beaujolais pRi
De Beaujolais Primeur beleeft goede
tijden. De laatste jaren blijkt ze
licht van structuur, fris en fruitig uit
de fles te komen. En dat is precies
wat de Primeur behoeft.
SPANDOEK
Wijnhandel Reuchlin organiseerde nogal
wat aktiviteiten rondom de komst van de
Primeur naar ons land, ondermeer door via
spandoeken het publiek te wijzen op deze
jaarlijks terugkerende prettige gebeurte
nis. De datum waarop de Primeur 'gede
blokkeerd' zou worden was 15 november.
Met het huis Bouchard Père Fils had
Wijnhandel Reuchlin voor de Primeur-aan
bieding in '84 regelingen getroffen voor met
name een snel transport vanuit Frankrijk
naar Nederland. Waardoor tal van horeca
bedrijven exact op de 15e hun gasten de
najaars-tractatie konden serveren.
SUCCES
Het bleek een succesvolle aanpak te zijn.
Ten opzichte van 1983 wist wijnhandel
Reuchlin zo'n zeventien (17) procent méér
Beaujolais Primeur af te zetten.
Herhaling is de kracht van de reclame, zo
wordt beweerd. Herhaling én reclame zijn
nodig om de consument duidelijk te maken
op welke wijze hij of zij het meest geniet
van Jagermeister. Die moet ijs- en ijskoud
gedronken worden. Pas dan komt de krui
dige smaak goed tot z'n recht.
Om dat nogeens onder de aandacht van het
publiek te brengen, werd half januari
begonnen met de opnames voor een
nieuwe tv-commercial.
SNEEUWBAL
Terwijl heel Nederland in de greep van
Koning Winter verkeerde, reisde een film
ploeg af naar Noord-Italië (waar fraaie win
tersportgebieden, maar ook prima wijn
gaarden te vinden zijn; zie pagina 18 en 19)
om daar in de sneeuw opnames te maken.
Opvallende verschijning in de nieuwe spot
voor Jagermeister is een sneeuwbal van
flinke omvang die rollend een berg afkomt.
Het witte gevaarte vliegt een klein huisje
binnen, en valt daar in de woonkamer in
tweeën. Waarna de man des huizes uit de
sneeuwbal komt zetten. Op de vraag van
z'n echtgenote of hij een Jagermeister lust -
die binnen-opnames werden gemaakt in
een filmstudio in Nederland - antwoordt de
man bevestigend, maar hij verbindt er wel
de voorwaarde aan dat het gebodene 'ijs-
en ijskoud moet zijn'.
Een kenner dus, deze man die zich zo
opvallend verplaatst, maar goed weet hoe
z'n Jagermeister op de juiste wijze te driir-
ken.
In totaal zo'n zeshonderd commerciële
medewerkers van Heineken afkomstig
uit alle horecagebieden in het land heb
ben met goed gevolg deelgenomen aan
een wijncursus die werd verzorgd door de
Wijnhandel Reuchlin.
De laatste groep examenkandidaten kreeg
in december het diploma uitgereikt in Zoe-
termeer. Doel van de intern georganiseerde
cursus was een verdere scholing van de
commerciële medewerkers. In het bijzon
der waar het gaat om kennis van wijn en de
wijnmarkt. Zodat zij afnemers die nog
geen Reuchlin produkten in het assorti
ment voeren, maar daar wel belangstelling
voor hebben, op kundige wijze van dienst
kunnen zijn.
UITSPRAAK
Produktkennis, de kwaliteitsnormen, de
meest gangbare wijnen in de horecasector
en algemene marktinformatie waren
enkele van de vele zaken die aan de orde
kwamen. Maar bijvoorbeeld ook een prak
tisch aspect zoals de correcte uitspraak van
Franse namen en begrippen. De behan
delde stof tijdens deze cursus was praktisch
gelijk aan de opleiding zoals die wordt ver
zorgd door de Stichting Vakonderwijs
Horeca. Op vrijwillige basis kon ook deel
genomen worden aan een examen, waar
voor bijna alle kandidaten slaagden.
:Vj cT -wte-i
11
BOUCHARD PERE 4 FILS