Sr., heeft z'n steentje bijgedragen aan het succes van het familiebedrijf. Was James verantwoordelijk voor de financiën en de commerciële zaken, Hans hield zich voor namelijk bezig met de totale produktie, research en personeelsbeleid. Vooral de bessenjenever is altijd het 'oogappeltje' van Hans geweest. Onder de gezamenlijke inspanningen van de broers werd de distil leerderij een van de modernste in ons land. Het was bijvoorbeeld de eerste distilleerde rij die gebruik maakte van een pyrexglas installatie voor de vervaardiging van likeur essences (kruiden op alcohol). Ook met mechanisering was Coebergh een van de eersten. In 1963 werd de facturering en debiteurenadministratie gemechaniseerd want door het grote aantal verschillende produkten en het uitgebreid aantal verpak kingen was het met de hand verwerken van de rekeningen een heel karwei geworden. Bovendien groeide de afnemerskring gestadig zodat ook de omzetten steeds gro ter werden. Iets verder in dit artikel zult u lezen wat de mechanisering op produktie- gebied inhield. BESSEN We gaan nu weer even een stapje terug in de tijd om te zien wat er in al die jaren met de bessenjenever is gebeurd. In de begin periode kwamen de bessen die Coebergh gebruikte nog uit Nederland. Het bedrijf kocht via commissionairs in op veilingen. In 1969 kwam hieraan echter een einde. Geleidelijk aan waren de Nederlandse boe ren al overgeschakeld op het verbouwen van andere gewassen dan bessen omdat het plukloon langzamerhand even hoog was geworden als de opbrengst. Toen tenslotte de prijs van 1 kilo bessen van 2 gulden tot 12 gulden was opgelopen, besloot Coe bergh de bessen uit het buitenland te betrekken. Men kwam terecht in Oosten rijk en Engeland en ook nu nog komen daar de bessen vandaan. Als destijds in juli de bessenoogst binnen kwam, werden de bessen gelost in een hou ten vat (okshoofd) dat was gevuld met alco hol. Hierin bleven de vruchten 5 a 7 dagen trekken. Goede doorstroming was vereist en daarom tapte men steeds een gedeelte van de vloeistof af in koperen kannen en gooide dat er boven in het vat weer bijHet extract dat nu was ontstaan heet in vakter men 'afhaalsel'. Om uiteindelijk bessenje never met een alcoholpercentage van 21% te verkrijgen, werd er steeds een gedeelte van het afhaalsel overgebracht naar een zogenaamde opmaakbak waarin het extract werd vermengd met water en alco hol. Om precies te kunnen weten hoeveel water en alcohol moest worden toege voegd, werd eerst nog afgestookt. Dat wil zeggen: men bepaalde het alcoholpercen tage van het extract. Om zorg te dragen voor constante kwaliteit van de jenever was het noodzakelijk dat dit afhalen met regel maat geschiedde èn dat de bessen in het okshoofd altijd 'onder bleven staan'. Dus zodra er een hoeveelheid extract werd afge tapt moest er eenzelfde hoeveelheid alco hol worden toegevoegd. MODERN Aan dit produktieproces is eigenlijk weinig veranderd, het is alleen de apparatuur die moderner is geworden. De okshoofden werden vervangen door betegelde grond- bakken en opmaakbakken werden, even eens betegelde, fruitbakken. De tegels maakten een betere reiniging mogelijk. Mechanisering werd gerealiseerd door gebruik te maken van pompen die via lei dingen de vloeistof van en naar de diverse bakken transporteerden. Dit alles gebeurde in de zestiger jaren en in die zelfde tijd werd het bottelen geautomati seerd. De eerste stap werd gezet door de aanschaf van een vulmachine die met zes vulkranen 2500 literflessen per uur afvulde Later volgden etiketteer- en sluitmachines. We zeiden het al: Coebergh is altijd een modern bedrijf geweest en besteedde daarom veel aandacht aan research. Dat was de taak van Hans Sr. Zo kwam hij omstreeks 1960 op het idee het produktie proces in kleine glazen bakken te laten plaatsvinden. Hij gebruikte daarvoor bij voorbeeld in één bak gekneusde bessen en in een volgende bak hele rijpe bessen. Op deze manier ontdekte hij niet alleen wat er zich precies tijdens het proces afspeelde maar ook welke soort bes het beste resul taat gaf. VAKMANSCHAP Tegenwoordig worden Coebergh's bessen jenever en de vruchtenbrandewijnen in Zoetermeer gemaakt bij onze Gedistil leerd en Wijngroep Nederland. Wederom een distilleerderij en bottelarij met de modernste apparatuur. Er zijn in Zoeter meer nog steeds mensen werkzaam die Coebergh's Schiedamse tijd hebben mee gemaakt en het is mede aan hun herinne ringen te danken dat wij dit artikel konden schrijven. Er is ook nog altijd een Coebergh telg aan ons concern verbonden. Hans Jr., de vierde generatie, kwam in 1958 in het bedrijf van zijn vader James en werd belast met de verkoopleiding van de gedistilleerd produkten. Toen het bedrijf onder de hoede van Heineken kwam stapte hij over en na diverse functies werd hij in april 1983 lid van de Raad van Bestuur van Heineken N.V. Wij zijn er zeker van dat de geschiedenis van Coebergh nog lang niet ten einde is. Dit verhaal is wel ten einde en wij besluiten met enkele regels uit een oude prijscourant van Coebergh's Verenigde Distilleerderijen N.V.: "Koperen ketel of glazen bol, de tij den veranderen snel maar de traditie groeit. Coebergh is meer dan een naam alleen, de kenner proeft er goed oud-hol lands vakmanschap uit". Een wijsheid die nog steeds op gaat! prijscourant 8 Wiï%;üV 16 OtBESC» f "HV-Kft !ACMT VAN SMAAK tftHOWO I W» rCHIEDAM •if* \jr,»»'V ff "Khtrt Ej*t rNHQuO I ure» GEZOET COEBERGH'5 f. f. POCRIJ H,V ^CHJEDAM

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1984 | | pagina 16