Heinehen in het buitenland
cö
2
PQ
P3
CD
Het introduceren
van fustbier irr een
land vergt vele
voorbereidingen.
Allereerst is het nodig om elke
horeca-ondernemer te voorzien
van een goede tapinstallatie en
hem door extra intructie ver
trouwd te maken met de nieuwe
installatie. Daarnaast moet een
Oorganisatie - zoals in Nederland
-T I de Horeca Tap Service-worden
\Ju. opgezet, die er voor zorgt dat de
a leidingen en kranen absoluut
schoon blijven.
Ongeveer een jaar geleden was
het zover dat Heineken fustbier
in Spanje werd geïntroduceerd.
Opvallend is dat onze agent
voor fustbier in Spanje, Import
Service Espana S.A. in Madrid,
^-3 niet de gemakkelijkste weg
CD zocht voor wat betreft de doel-
f*H groep. Hoewel het logisch lijkt
de klanten te zoeken bij de
miljoenen toeristen die Spanje
bezoeken, zijn in de eerste
cö plaats alle inspanningen gericht
>op de Spaanse consument.
Daartoe heeft de agent gezorgd
-j* voor een groot aantal distribu-
Sf-* teurs over het gehele land. Bij
het opzetten van een eigen
<D onderhoudsorganisatie voor de
tapinstallaties in hun rayon,
worden deze geassisteerd en
geadviseerd door de afdeling
Centraal Commerciële Techni-
CD sche Dienst van Heineken in
►vj Zoeterwoude.
q} Het project loopt nu een jaar en
in het eerste halfjaar werd
precies die omzet gehaald die
voorzien was. En alles duidt er
0 op dat in 1984 op een verdubbe-
ling vaTi die omzet mag worden
MH gerekend.
16
Onlangs maakte
de Raad van
Bestuur bekend
Sdat Heineken
Internationaal Beheer B.V. en
Brasseries et Glacières Interna-
tionales (B.G.I.) van plan zijn
hun activiteiten in de Franse
CQ biermarkt samen te voegen in
Cj een Holdingmaatschappij
waarin beide maatschappijen
CD aandeel zullen hebben. Het
P>4 ontwerpplan hiervoor is voorge-
r~r legd aan de Franse autoriteiten.
Met deze samenwerking willen
S Heineken en B.G.I. hun groei op
de Franse markt bevorderen.
Tevens willen beide de activitei
ten in Frankrijk op elkaar afstem
men en aldaar tot investeringen
komen die het mogelijk maken
deel te hebben aan de ontwikke-
lingen in de brouwindustrie.
De belangrijkste merken die
m door B.G.I. worden gevoerd zijn
Pelforth, "33" en de shandy
Panach, en door Heineken
France Mützig, Old Lager en
Heineken.
CD Het is de bedoeling dat de
S Franse werkmaatschappijen
van B.G.I. (Pelforth en Union de
£*3 Brasseries) en Heineken France
hun operationele zelfstandig-
UJ heid behouden.
Naar verwachting
zal omstreeks
april dit jaar in
Japan Heineken
bier onder licentie worden
gebrouwen door de Japanse
brouwerijgroep Kirin Brewery
Co. Ltd. Ons bier wordt al sinds
vele jaren in Japan geïmpor
teerd door de groothandelsor
ganisatie Kokubu and Co. Ltd.
Deze firma heeft een belangrijk
aandeel gehad in de vooraan
staande positie die Heineken
bier momenteel op de Japanse
markt ineemt. De omzet van
buitenlandse bieren in Japan
maakt een aanmerkelijke groei
door. Om die reden was het
zowel voor Heineken als voor
Kirin interessant een licentie
overeenkomst te sluiten. Kirin
Brewery Co. Ltd. is een bekende
brouwerij in Japan. Het is name
lijk veruit de grootste brouwerij
onderneming in dat land met
een omzet van circa dertig
miljoen hectoliter per jaar.
Daarmee behoort Kirin tevens
tot de grootste brouwerijgroe
pen in de wereld. Voorts heeft
de onderneming belangen in
ondermeer de frisdranken-,
gedistilleerd-, levensmiddelen
en zuivelindustrie.
Ook vóór de licentie-overeen
komst kon men al veelvuldig een
Heineken stand op een van de
beurzen aantreffen.
Op de foto de stand op de
jaarlijkse horecabeurs, de
Hoteres. Dit opvallende ontwerp
trok veel aandacht. Vele bezoe
kers maakten dan ook van de
gelegenheid gebruik in de
stand een biertje te drinken.
CD
CD
O
Ph
O
P-I
CD
O
Ph
CD
CO
i