t! K besturen maar "het is wel een dankbaar huis, de charme van deze oude entourage biedt juist onze klanten zoveel gezellig heid", zegt een opgetogen Mersmans. Hoewel "Kasteel Limbricht" geheten strekt de horeca-exloitatie zich alleen uit over de voormalige stallen, het koetshuis en het oude boerengedeelte. Het eigenlijke kasteel wordt momenteel verbouwd en wordt ingericht als streekmuseum. "Als dat klaar is hebben we er een echte "trekker" bij. Dan willen we typische Limburgse streekgerechten gaan serveren als balke- brijEn in die sfeer past dan natuurlijk ook extra aandacht voor het specifiek Lim burgse bitter Els la Vera." De heer Mers mans (geboren Rotterdammer) voelt de mogelijkheden van zijn horecabedrijf feil loos aan en weet vooral te appelleren aan de Limburgse stijl van leven. "Onze familie heeft 400 jaar tussen Sittard en Limbricht gewoond, dus die affiniteit met het Lim burgse leven is niet zo vreemd", verklaart hij. GOEDE NEUS Op allerlei plaatsen in het bedrijf zijn antieke voorwerpen verwerkt in het inte rieur. De kasteelheer heeft zelf veel belangstelling voor antiek en weet ook waar het voor een zacht prijsje op de kop te tikken. "Ik houd ervan om een beetje in het antiek te snuffelen. Vaak kom ik dan din gen tegen die we hier in ons bedrijf goed kunnen gebruiken." Zo heeft hij van een stuk antiek smeedwerk een deur gemaakt die de drankvoorraad tegen grijpgrage handen beschermt en vond hij in België twee deuren met prachtig bewerkte glazen die nu dienst doen als kastdeuren. "Laatst kocht ik voor vier gulden een antiek houten wiel. Ik zie nu al achter dat wiel de kruiwa gen die erbij gemaakt moet worden. Daar kunnen we dan een mooi opgemaakte fruit- kar van maken." Zijn goede neus voor antieke spullen komt het bedrijf ten goede: het krijgt nog meer de sfeer die bij de gehele historische entourage past. Een blik vanachter één van de bars. TOEKOMST "Nu we door de eerste vijf jaar heen zijn, wordt het, organisatorisch en financieel wat makkelijker werken. Maar dat wil niet zeggen dat we kunnen gaan stilzitten. We beginnen aan wat wij noemen "fase drie", dat is de vleugel van het gebouw, die wij meer gaan inrichten op de ontvangst van grotere groepen. We zitten op een spring plank om alle mogelijkheden die zich nu aandienen te gaan benutten. Er zijn kansen om het bedrijfsleven in Limburg voor onze accommodatie te interesseren en toeris tisch zal Limbricht, door het streekmu seum maar ook door hier onlangs ontdekte wandschilderingen in de kerk een trekpleis ter worden." Een enthousiaste en moderne horeca ondernemer die in zijn dagelijkse werkom geving in vervlogen tijden leeft. Een merk waardige maar tegelijk succesvolle combi natie die het in Limburg goed doet. En dat de Limburgers niet in zulke grote getale warm lopen voor het echte sport-bowlen, ach, daar heeft kasteelheer Mersmans inmiddels vrede mee. Charles Mersmans tussen de wijnvoorraad. Het "boeren"-gedeelte van het Kasteel Limbricht dat als bowling - en partycentrum in gebruik is. 15

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1983 | | pagina 15