Aanmerkelijk beter weer dan vorig jaar en
een gunstiger periode, zorgden voor een
drukbezochte Horecava 1983.
Voor de bezoekers van de Horecava bete
kent de jaarlijkse vakbeurs vooral een mo
gelijkheid om relaties, collega's en oud
studiegenoten te ontmoeten. Die ontmoe
tingsfunctie heeft ook traditioneel de Hei
neken stand. Het 1500 vierkante meter
grote park in de Noordhal van het R.A.I.-
gebouw kón eenvoudig niet over het hoofd
worden gezien. Op een enkele onderlinge
wisseling van huisjes na, was aan de inde
ling van de stand niets veranderd in verge
lijking met vorig jaar.
KELDERBIERSYSTEEM
Dit jaar werd op de Commercieel Techni
sche Dienst (C.T.D.)-stand een complete
operationele kelderbierinstallatie ge
plaatst. De medewerkers van de C.T.D.
gaven uitvoerige informatie en via een gla
zen wand was het mogelijk de installatie te
bekijken. Uit de geweldige belangstelling
bleek dat veel afnemers speciaal naar de
Horecava waren gekomen om zich over
het kelderbier te laten informeren en zo'n
Staatssecretaris van Economische Zaken,
de heer P.HvanZeil test een "kelderbier
tje' Links geflankeerd door de heer P.P.
Snoep (Algemeen Directeur Bier Heineken
Nederlanden rechts de heer Y.H.M.N.
Folmer (hoofd Horeca Nederland).
Door een glazen wand had de bezoeker
zicht op de kelderbierinstallatie
14
installatie te bezichtigen. Bij het Heineken
uitschenkbuffet waren onze afnemers in de
gelegenheid om eens een "kelderbiertje"
te proeven. Ook was er op de C.T.D.-
stand dit jaar een presentatie van de Hore
ca Tapservice en de tapbierverzorging.
VRUMONA
Hier namen de automaten een grote plaats
in beslag. Nieuw was de True "glass-
door-cooler", een grote koelkast van
Amerikaanse origine. Deze koelkasten
zijn vooral geschikt voor grote verkoop
punten. Ook de vorig jaar geïntroduceerde
Vendo frisdrankenautomaat was te zien.
Nu zowel in Pepsi als Seven-Up uitvoe
ring. De dorst van de bezoekers van het
Vrumona huisje kon gelest worden met de
nieuwe smaak uit het Royal Club assorti
ment, Royal Club Grapefruit of met de,
ook in het afgelopen jaar op de markt ver
schenen, B3 druivensap.
WIJN EN GEDISTILLEERD
De Wijnhandel Reuchlin presenteerde zijn
nieuwe wijn, speciaal voor de horeca,
Dit jaar bezochten ruim 83.000
mensen de Horecava. Vorig jaar
kwamen er onder invloed van het
bar slechte weer, het vroege tijdstip
in het jaar en de tegelijkertijd in
Utrecht gehouden horeca-examens,
aanzienlijk minder bezoekers;
ruim 71.000.
De R. A.I. liet weten tevreden te zijn
over het resultaat en noemde het
symposium over samenwerking in
de horeca zeer geslaagd.
De R.A.I. is niet zondermeer trots
op het aantal bezoekers.
Volgens de R.A.I.-persdienst gaat
het op de Horecava vooral om de
handelscontacten en niet zozeer om
het aantal bezoekers.
"Het succes van de Horecava wordt
bepaald door de commerciële
resultaten, dat is een belangrijk
gegeven voor de toekomst van de
Horecava", aldus een woordvoerder
van de R.A.I.
Meer bezoekers dan ooit
op 27e Horecava