van bier en frisdranken in het horeca-be-
drijf in de knel zou komen. Met de instel
ling van de Horeca Tapservice is deze drei
ging voor onze Heineken-, Amstel-, resp.
Vrumona-afnemers afgewend. De horeca
ondernemer kan tegen vergoeding gebruik
maken van de service en begeleiding die
hij bij de uitoefening van zijn gastheer
schap nodig heeft.
Eind september droeg de heer P. C. Schop
directeur verkoop bier van Heineken Ne
derland,de eerste auto's over aan de Hore
ca Tapservice monteurs. Zo'n zeventig van
deze Ford Escorts zullen er straks door hun
bestuurders over de Nederlandse wegen
worden geleid, op weg naar de horecabe
drijven.
Ht-r^b
ng e||§aansltffliingen:
koolzuumi di an Hl bij
KiChont -it roerwerk en W>most;
iwatcr. hel schoonniwen van de
gen van het RoeM' ei"
fpservice.
bierkrat itje w; vet v uluens de v fi kraan
cop en sl ét?!*;;* we» aanopnf-t
Situenngin het bedrijf
MAAND Datum
oktober
MATERI,
Om in alle gevallen steeds een optimaal tapbier te krijgen dient de
elke biertapinstallatie minimaal 1x per week zelf te reinigen met een sponsje
een tankje met reinigingsmiddel, verkrijgbaar bij de monteur van
Al HET REINIGENVAN DE BIERTAP-INSTALLATIE MET EEN SPONSJE
Voorspoelen
1, Haal de tapkop van hel lust. Sluit de tapkop met de hendel in schuine stand
omhoog aan op de spoelkop De hendel echler in de schuine stand omhoog laten staan.
2 Open de tapkraan vervolgens het bierkraantje en daarna de waterkraan.
Het water stroomt nu via de bierleiding uit de tapkraan
3. Zodra er na enige tijd spoelen helder watei uit de tapkraan stroomt, sluit u
deze weer Bierki aantje dicht, watei kraan dichtdraaien en de tapkop van de
spoelkop verwijderen
Reinigen
4 Duw het sponsje helemaal van onderen in de lapkop en sluit deze weer aan
op de spoelkop Oe zwarte hendel djent in de schuine stand te blijven!
5. Open de tapkraan vervolgens hel biei kraantje en daarna de waterkraan Het
water stuwt het sponsje via de leidingen naar de tapkraan Hierdoor worden
de laatste ongerechtigheden uit de bierleiding verwijderd.
Naspoelen
6 Nadat hel sponsje uit de lapkraan is gekomen, adviseren wij u om nog even
door te spoelen
7 Sluit nu de tapkraan weei. dan het
Verwijder de tapkop van de spoelkop en
1 Sponsje blijft steken' Meestal net bovt,
tapkraan Dit merkt u omdat er geen water uit
Maak de bierleiding los van de tapkop en duw het sponsje in oe leiaing
achter de tapkraan bli|ft steken is het vaak de oplossing om de lapkraan enige
keren snel open en dicht te doen Helpt dit met draaidandekopvandetapkraan I
los door de ungmoer naar rechts te draaien.
Maak het sponsie na gebruik goed schoon mei b v soda, en berg het op een
dioge en stofvrije plek op J
3 Alvorens de tapkop weei op het lust te zetten, dient de aansluithals van
het lust goed uitgespoeld te worden
BI HET SPOELEN MET BEHULP VAN EÉN TANKJE EN REINIGINGSMIDDEL
1. Strooi een vol maatbekertje reinigingspoeder in het spoeltankie. Vul het
tankje met 10 liter water. Schudt de inhoud goed zodat het reinigingspoeder
helemaal in het water wordt opgelost Sluit het tankje weer al
2. Sluit de tapkop aan op het spoeltankje. precies zoals u een fust aansluit en
plaats de hendel van de tapkop in horizontale stand
3. Zet de tapkraan open Zodra de reinigende vloeistol uit de tapkraan komt.
dient u deze weer te sluiten
4 Laat de reinigende vloeistol 15 minuten inwerken op de leiding.
5. Sknt het bierki aantje Trek de hendel van de tapkop uit en zet deze in schuine
stand omhoog Trek vei volgens aan het kleine knopje van het veiligheids
ventiel aan de zijkant van de spoelkop van het lankie om de druk volledig af
te laten blazen
6. Sluit hierna de tapkop aan op de spoelkop en spoel de leiding goed door met
w a bj
WEKELIJKSE REINIGING DOOR DE EXPLOITANT (Datum invullen waarop gereinigd is)
DE SERVICE-REINIGING
De Service reiniging door de Horeca Tapservice beslaat uit
1 Het mechanisch reinigen met een reinigingsmiddel van alle leidingen
2 Het reinigen en desinfecteren van de tapkoppen en steekkoppelingen
3 Het reinigen desinfecteren en opnieuw invetten van de tapkranen
4 Controle op de werking van en indien nodig vervanging van
de tapkraan het kraanbinnenwerk ringen en de kraankop.
de tapkop de koolznuri mg en de bierring:
Naam bedrijf:
Exploitant:
Straat:
Plaats-
BEZOEK DOOR DE HORECA TAPSERVICE
MONTEUR
VERVANGING VAN
Datum
Handtekening
Datum
Handtekening
januari
juli
februari
augustus
maart
september
april
oktober
mei
november
juni
december
OPMERKINGEN
Gesloten/Buiten gebruik vantot^
het lippenventiel in
detaparmen de
het reduceerventiel.
de steekkoppeling
5 Controle op de werking van de koeler
controle van de temperatuur van het
condensor, het eventueel
Tapbierinstallatie/Dispenser
Telefoonnummer Horeca Tapservice B V
januari
februari
maart
Tapkraan
Kraanbinnenwerk
Kraankop
Tapkop
COrring
Bierring
Lippenventiel
Taparm
COj-rode leiding
C0?-zwarte leiding
Reduceerventiel
Steekkoppeling CO?
Steekkoppeling frisdrank H
juli
augustus
september