712
00"0
20
170
De snelle distributie die in
Nederland mogelijk is, ge
combineerd met de grote
spreiding van Heineken en
Amstel bier maakt het moge
lijk deze periodes van houd
baarheid te kiezen. Want
bier kan natuurlijk het beste
zo snel mogelijk nadat het de
brouwerij verlaten heeft ge
dronken worden. Dat bete
kent niet dat het pilsener na
deze termijn niet meer te
drinken zou zijn. Geen spra
ke van. Pils is echter een na-
tuurprodukt en na verloop
van tijd oefenen externe con
dities hun invloed uit
waardoor de kwaliteit van
het produkt niet meer dat op
timale karakter heeft als toen
het de brouwerij verliet.
Met de invoering van de
houdbaarheidsaanduiding
kan de handel een optimaal
systeem van "first-in-first-
out" realiseren. Juist voor
bier is dat van groot belang.
Daarmee krijgt de consu
ment uiteindelijk zijn pilsje
onder de best denkbare om
standigheden in huis.
HOUDBAARHEID
VAN BIER
Voor de pilseners die
Heineken Nederland op de
markt brengt, wordt een pe
riode van 14 weken als mini
mum houdbaarheidstermijn
gedeclareerd. Voor Oud
Bruin en Amstel Gold is dat
drieëntwintig weken, terwijl
voor Stout en Bokbier een
periode van meer dan acht
tien maanden geldt. Dat wil
zeggen dat de handel de bo
vengenoemde periodes heeft
om de produkten te verko
pen. Het zijn termijnen die,
op basis van onderzoek geen
problemen hoeven op te le
veren. De gemiddelde houd
baarheidstermijn zal 3 a 4 we
ken langer zijn met een maxi
mum van 7 weken boven de
in het overzicht genoemde
termijn.
01102103104105106107
08 09 10 11 12 83/84
tenminste
09 83
16
AMSIFI SMAAK! HU lit SI
DP I N Tl MRERAfUUR VAN f> a 8' C
BIER
IN PAAI! IIP*',
VAN SIANDSHtHTf HHOUWFHS
Mil lUil A/FN Al 11 I N VOOR HIFH (i! BHIJIKF N
M'rill lil f,| A/IN NA III I AFWASSEN EN
VOOR UW IIKIVIN OM Ml I KOI 10 WAI» M
AMMM SER KUNT ii
HE I HF Ml KOU FNIK1NKFRHFWAHI N
8 712000 0201
0000
II NMIN'.II
ooooo
HÜU0UAAH 1011INOI
HOWAARTOTQ^