f A.L. Huff els systemen met elkaar vergeleken zijn en dat het Heineken Kelderbiersysteem daar uit als beste te voorschijn was gekomen. Als voordelen van dat systeem noemde hij verder: de reikwijdte - er kan zo'n 100 meter van vat naar tappunt overbrugd worden door het gebruik van pompjes in plaats van koolzuurdruk op het vat; de tap- snelheid is per tappunt regelbaar; in korte tijd kunnen de vaten worden gevuld; temperatuur en druk zijn constant en door de toepassing van een geïntegreerd reini gingsysteem wordt een optimale hygiëne bewerkstelligd. "Het systeem is com plex", betoogde de heer Slootweg, "van daar dat een goede begeleiding noodzaak is. Dat hebben we gerealiseerd door oplei ding van onze mensen in onderhoud, con trole en storingsdiensten. We kunnen dit systeem de volledige Heineken steun geven", aldus de heer Slootweg. KELDERBIERWAGEN De heerTj. L. Jellema, adjunct-directeur en hoofd physieke distributie, gaf het prin cipiële verschil tussen Kelderbier en fust bier aan: "Bij Kelderbier komt de 'eind verpakking pas tot stand in het horecabe drijf", aldus de heer Jellema, die daar tegelijkertijd mee aangaf waarom het bier 7

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1982 | | pagina 7