mijn voorkeur gehad. Maar ik vind de Itali
aanse Amarone en Barolo ook erg lekker.
En een Riesling of Gewiirtztraminer van
Louis Sipp is ook heel goed". Hij vindt
dat er nog veel te ontdekken valt: "Er zijn
zoveel mooie en lekkere wijnen, er zijn
zoveel variaties en er is zoveel te genie
ten. Veel daarvan is echter niet bekend.
Neem de sherry:
Eigenlijk is het vreemd dat sherry op z'n
eentje zo'n belangrijk aperitief is. We zou
den de Ratafia (een uit de Bourgogne af
komstige menging van wijn en eau de vie-
red.) of de Italiaanse Marsala secco eens
moeten ontdekken".
In zijn boek komen deze beide niet voor.
Wel schrijft hij over tal van wijnen uit be
kende en onbekende gebieden in Frank
rijk, Spanje en Italië. Op een manier die
voor leken op wijngebied plezierig en
instructief is en die door kenners gewaar
deerd wordt. "Praten over wijn" wordt
door de Gedistilleerd en Wijngroep Neder
land verspreid via de slijters en de advies
prijs bedraagt f 12,95.
"Praten over wijn"een soort reisverslag
met informatie over wijn en wijngaard,
zoals de deskundige toerist die ziet.
Geen geleerd betoog, maar aanvullend op
al wat reeds over bekende en onbekende
wijnen geschreven werd, wetenswaardig
heden voor de consument, waaraan hij op
reis vaak zal denken
duld dat hem tot een plezierige gespreks
partner maakt. "Naar mijn oordeel heeft
de consument er belang bij dat hij iets van
het maken van wijn afweet. De vinificatie-
methode is uiteindelijk van belang voor
smaak, karakter en houdbaarheid. Dat
moetje weten als je een fles wijn koopt. Ik
denk dat de consument daar ook bij is geïn
teresseerd. De mystiek rondom de wijn
moet wat worden verduidelijkt. Daar zou
ik graag over willen schrijven".
EIGEN SMAAK
Zellenrath, gevraagd naar zijn eigen voor
keur op wijngebied: "Ik drink graag een
Bourgogne, wijn uit die streek heeft altijd
17