voor het geval er een bedieningsfout wordt gemaakt. Na een eenmalige oriëntatie op het systeem is de reiniging eenvoudig door de horecaondernemer zélf uit te voeren. Het Kelderbiersysteem beperkt het bierverlies aanmerkelijk. DE VOORDELEN Een belangrijk voordeel van het Kelder bier is het feit dat er geen fusten meer door het bedrijf hoeven te worden gerold. Geen gesjouw, geen beschadigingen aan het in terieur. Vroeger diende de horecaonder nemer bier te bestellen. Nu wordt dat mak kelijker: Hij meldt slechts een leeg vat. De omvang van de installatie wordt per bedrijf gekozen in relatie tot de omzet - en de pie ken daarin -. Het minimum aantal vaten is echter altijd twee. Daarmee is de horeca ondernemer altijd verzekerd van voor raad. Met de plaatsing van een Kelderbier- installatie wordt de voorraadruimte effi ciënter gebruikt: de biervoorraad wordt compact ondergebracht. Het reinigings systeem biedt een ander belangrijk voor deel: Installatie èn leidingen zijn in één handeling schoon te maken. Het Kelder biersysteem is erop gericht om het bier in z'n natuurlijke brouwerij-omgeving te la ten. Dat geldt voor het gehele traject. Ook voor het transport met de speciale Kelder bierwagen waarin het bier op dezelfde con stante temperatuur wordt gehouden. De verwachting is dat de komende jaren een groot aantal horecabedrijven wordt uitge rust met het Kelderbiersysteem. De in de proeffase opgedane ervaringen zijn ver werkt, het Kelderbiersysteem is klaar voor de markt. De perfecte tapkwaliteit van het Kelderbiersysteem zorgt ervoor dat het ei gen karakter van het bier maximaal tot z'n recht komt. Het is dan ook logisch dat deze installatie zowel voor afnemers van Heineken als Amstel beschikbaar is. De achterzijde van de kelderbierwagen. 14

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1982 | | pagina 14