t TAP II Twee koolzuurcilinders worden via een automatisch omslagven- iel aangekoppeld. Als één cilinder leeg is, wordt automatisch Omgeschakeld op de tweede. Een tekening van een kelderbier-installatie in het horecabedrijf. Vanuit de kelder lopen leidingen naar drie verschillende tappunten. gebleken een afstand van ruim 90 meter tussen biervat en tappunt te overbrug gen. Ook een flink verschil in hoogte levert geen problemen op. Het Kelderbiersysteem gebruikt minder koolzuur. Dat verschil kan tot zo'n 50% oplopen. Het bier wordt met een elektrische pomp van het biervat naar het tappunt gestuwd. De tapsnelheid is per tap nauwkeurig instelbaar. Het reinigen van de installatie luistert zeer nauw. Dat is van groot belang voor de kwaliteitshandhaving van het bier. Een gesloten reinigingssysteem zorgt er voor dat het vat perfect wordt gereinigd. De installatie is electronisch beveiligd Elektrische pompjes zorgen voor de biertoevoer naar de tappunten. 13 BIER DOORSTROOM REGELAAR i_

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1982 | | pagina 13